Acest site foloseste cookie-uri. Prin navigarea pe acest site, iti exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citeste aici

Ultimele Stiri

Stim cum totii ca alimentele sanatoase pe care copii le consuma sunt foarte importante pentru o crestere si o dezvoltare sanatoasa. Tu ca parinte trebuie sa tii cont de un singur lucru: varietatea alimentelor. Medicii si nutritionistii recomanda un meniu bogat, echilibrat si care sa aiba categorii alimentare variate. Printre acestea se enumera fructe, lactate, carne, cereale, legume si multe altele, care stau la baza cresterii si dezvoltarii sanatoasa a micutului tau. Copilul trebuie sa isi formeze de mic un obicei alimentar sanatos pe care sa il continue si la maturitate.


Pestele


Pestele este foarte bogat in minerale, vitamine si mai ales in acizi grasi Omega 3. Pestele este foarte recomandat de catre medici, mai ales pentru ca stimuleaza dezvoltarea intelectuala a micutului. Consumand acest aliment, copilul tau va putea face fata cu brio activitatilor scolare si altor activitati solicitante din punct de vedere fizic si psihic. Datorita acizilor grasi Omega 3, cel mic va avea un sistem imunitar mult mai solid si va avea parte de o crestere armonioasa. Copilul tau va trebui sa consume cam 2 portii de peste pe saptamana. Cantitatile vor varia in functie de varsta. In perioada prescolara sunt recomandati pestii slabi, cum ar fi biban, macrou si stiuca. Cand copilul ajunge la varsta scolara, va putea consuma si crap, somon, sardine si hering. Acestia fac parte din categoria pestilor grasi.


Produsele lactate si laptele


Laptele este un aliment de baza care nu trebuie sa lipseasca din meniul zilnic al copilului. Acest aliment este unul aproape complet, deoarece contine nutrienti esentiali pentru intregul organism. Laptele hraneste si hidrateaza, toate in acelasi timp, continand apa, calciu, proteine, fosfor si alte vitamine si minerale, care sunt cat se poate de necesare organismului pentru o buna dezvoltare a sistemului imunitar, sistemului osos, a danturii si sistemului muscular. Laptele este primul aliment pe care copilul il consuma la nastere, iar el trebuie consumat si pe parcurs deoarece aduce o contributie deosebita in toate aspectele necesare ale dezvoltarii si cresterii celui mic. Copiilor prescolari li se recomanda sa consume pana in trei portii de lapte sau produse lactate pe zi, deoarece acest lucru le va asigura necesarul de fosfor, calciu si proteine. Un copil prescolar are nevoie de 2 portii de lapte pe zi.


Fructele


La fel ca si laptele si pestele, fructele nu trebuie sa lipseasca din meniul zilnic al copilului. Orice prescolar sau scolar trebuie sa consume fructe. Trebuie stiut ca nu exista restrictii in a consuma anumite tipuri de fructe. Totusi, nutritionistii le recomanda parintilor sa nu se concentreze doar pe un singur sortiment de fructe, ci sa varieze meniul copilului lor. In acest fel, cel mic va putea sa consume cate putin din toate. Fructele contine vitamine, minerale esentiale si multi alti nutrienti importanti pentru organism. Insa, nu toate fructele contin aceeasi doza, care difera de la fruct la fruct. Alte fructe contin si alte tipuri de nutrienti, precum proteine, antioxidanti sau fibre, care au un beneficiu important in cresterea copilului. Cand concepi meniul micutului este bine sa folosesti fructele specifice fiecarui sezon, deoarece ele vor fi proaspete si contin doze bogate de substante nutritive.