Categorii

Dupa Varsta

Promotii

Newsletter

Primul an de scoala este cu siguranta o experienta noua pentru copilul tau. Micutul tau va incepe o noua etapa in viata lui, va acumula noi experiente si va incepe sa invete tot mai multe lucruri. Pe langa acest lucru, el va cunoaste tot mai multe persoane noi, care la inceput il pot speria. Cu siguranta, el se va familiariza cu acest lucru, insa ii va trebui totusi o perioada de acomodare. Pe cat de mult i se va schimba viata micutului tau, pe atat de mult procesul va fi mai solicitant pentru tine.


Nu lasa ca inceperea scolii sa il ia prin surprindere pe prichindeulul tau. Incearca sa il familiarizezi cu acest lucru si pregateste-l pentru noile schimbari care vor avea loc in viata lui. Aici poti gasi cateva lucruri utile pe care poti sa le aplici si in cazul micutului tau pentru a il ajuta sa faca mai usor acest pas in viata.


Invata-l sa scrie


La scoala, scrisul si cititul sunt fundatia educatiei. Chiar daca va invata sa scrie la scoala, nu strica sa incepi sa il inveti inca de acasa aceste lucruri. Poti incepe sa ii prezinti cateva litere si sa il lasi pe el sa isi formeze putin cate putin scrisul. Acest lucru il va ajuta, deoarece va prinde mai usor la scoala si se va familiarize imediat cu literele si cifrele.


Sustine-l sa invete tot timpul lucruri noi


Inca de mic, puiutul tau invata lucruri noi, insa uneori aceste lucruri il pot epuiza sau chiar speria usor. Tu trebuie sa fii alaturi el si sa il sustii in acest proces de cunoastere. Cu siguranta, pe masura ce va creste, cel mic va fi tot mai curios sa descopere lucruri noi si exploreze lucrurilor din jur. Stimuleaza-l constant sa faca acest lucru si sa vada invatatul ca pe un lucru distractiv si interesant. Daca reusesti sa il faci sa vada invatatul ca pe un joc distractiv, ii va fi mult mai usor la scoala sa invete si nu va vedea lectiile ca pe o povara.


Aprinde-i pasiunea pentru citit


Acest lucru il poti face inca de cand puiutul tau este mic, cand incepi sa ii citesti povesti pentru adormit. Acest obicei, trebuie sa il faci ca pe o rutina zilnica, deoarece in acest fel copilul va fi mult mai curios sa descopere ce este scris in carti, iar cand va creste si va invata sa citeasca, va fi tot mai atras de carti. Explica-i ca din carti poti invata foarte multe lucruri noi, iar acest lucru este foarte util pentru dezvoltarea lui intelectuala. Incurajeaza-l sa citeasca cat mai mult si sa descopere universul magic care este ascuns intre coperti.


Ajuta-l sa fie sociabil si sa isi faca prieteni noi


Scoala este locul unde copilul tau va cunoaste persoane noi si va lega multe prietenii. Asigura-te ca interactiunea lui cu colegii va decurge fara probleme. Invata-l inca de acasa sa aiba bune maniere, sa stie cum sa socializeze cu colegii de clasa, cum sa isi leage prietenii si sa stie formulele de politete. In acest fel, copilul tau comunica fara probleme, iar invatatorii il vor aprecia pentru bunele lui maniere.