Categorii

Dupa Varsta

Promotii

Newsletter

Inca de la cea mai mica varsta, alergiile pot afecta starea de sanatate a copilului. Reactiile alergice se pot dezvolta oricand, de aceea nu este exclus ca atunci cand micutul tau intra intr-un mediu academic sa manifeste reactii adverse la diferite tipuri de alergeni. De aceea, este bine ca inainte ca micutul tau sa ia legatura cu persoane si un mediu nou sa te asiguri ca el nu este alergic la un anumit alergen. Mai jos poti descoperi care sunt alergiile pe care copilul tau le poate dezvolta la scoala si cum poti sta linistita stiind ca micutul tau va face fata in conditii de siguranta:


Alergiile la intepaturile insectelor


Din categoria alergiilor periculoase fac parte si intepaturile insectelor. Cel mai adesea apar atunci cand micutul este intepat de viespi, albine, paianjeni, tanatari sau chiar si muste. Prichindelul tau poate fi expus la astfel de intepaturi mai ales atunci cand el practica diferite activitati scolare care se desfasoara in exteriorul clasei, de exemplu orele de educatie fizica sau excursii.

Pentru a-l proteja de astfel de neplaceri trebuie sa te asiguri ca el este imbracat adecvat, bluze cu maneca lunga, pantaloni lungi si cel mai bine ar fi ca ele sa fie din culoare deschisa. Totusi, cand vremea este prea calda pentru o astfel de imbracaminte, poti apela la spray-uri speciale care se aplica pe piele si au drept scop protejarea copilului de astfel de insecte. Daca copilul este muscat, trebuie sa te asiguri ca are in ghiozdanel antihistaminice.


Alergiile alimentare


Alergiile la alimente sunt cel mai des intalnite. Aceste alergii se intalnesc mai ales la substante alergene cum ar fi lacatate, alune, soia, oua, peste sau faina. Daca stii ca micutul tau sufera de o astfel de alergie, trebuie sa te asiguri ca el este ferit de astfel de probleme mai ales in timpul petrecut la scoala.

Prima masura pe care trebuie o iei este sa ii pregatesti pachetulul cu mancare de acasa. Ii poti face un meniu variat, care sa ii acopere poftele alimentare, ca sa nu fie ispitit sa manance de la alti colegi sau sa apeleze la mancarea de la cantina scolii. A doua masura este sa ii explici copilului de ce nu are voie sa consume alte alimente decat cele pe care tu i le pregatesti de acasa si care sunt consecintele incalcarii acestei interdictii. Daca stii ca el nu isi poate controla pofta, trebuie sa vorbesti cu invatatoarea pentru il tine sub supraveghere.


Alergiile la praf


Aceste alergii sunt cauzate mai ales de mediul insuficient de curat in care micutul tau isi desfasoara zilnic activitatea scolara. O alta cauza poate fi si contactul cu alergenii in timpul orei de educatie fizica. Pentru a preveni astfel de neplaceri este indicat sa iti inveti copilul sa isi curete zilnic banca folosindu-se de agenti dezinfectanti eficienti, de exemplu spirtul. Daca stii ca micutul tau este alergic la astfel de alergeni, este important ca el sa stie ce trebuie facut in situatii critice.