Categorii

Dupa Varsta

Promotii

Newsletter

Se spune ca Zana Maseluta vine atunci cand dintisorii de lapte ai micutul cad. Din pacate, insa, copilul nu a vazut-o niciodata iar acest lucru il pune la suspiciuni si se gandeste ca ea poate nu exista. Micutul stie cum arata Mos Craciun sau Iepurasul, dar pe Zana Maseluta nu isi poate imagina cum arata, iar acest lucru este un mister total pentru el. Pentru a face copilaria lui mai frumoasa si plina de basme, asigura-te ca inainte sa inceapa sa nu creada in existenta Zanei, sa ii demonstrezi ca ea exista. Pentru a dovedi acest lucru, lasa in urma cateva indicii care sa ii intareasca prezenta.


Daca copilului tau i-a cazut un dintisor de lapte si nu vrea sa se desparta de el, atunci este momentul potrivit cand incepi sa ii povestesti de Zana Maseluta, cea care lasa cadouri in schimbul dintisorilor cazuti. Ii poti explica ca ea vine doar in timpul noptii si ca nu se lasa vazuta de nimeni, insa curiozitatea copilului va spori si va dori sa vada macar o fotografie cu ea. Cand copilul iti cere acest lucru, atunci este timpul sa lasi in urma cateva dovezi ca el sa mai creada in acest personaj fantastic.


Lasa-i un cadou din partea Zanei


Se stie ca Zana Maseluta lasa cadouri copiilor care isi lasa dintisorul sub perna. Daca vrei sa faci acest lucru si cu copilul tau, cel mai bine este sa eviti recompensele financiare si sa optezi pentru un alt fel de cadou. Daca este baiat, poti sa ii daruiesti o jucarie preferata, cum ar fi o masinuta sau o alta jucaria care a vazut-o intr-un magazin. Daca este fetita, ii poti lua ceva care sa se asemene cu Zana Maseluta, cum ar fi aripi de zana sau chiar o bagheta magica. Oferind aceste cadouri, copilul tau poate cred ca Zana Maseluta exista, mult mai usor.


Lasa un mesaj din partea Zanei Maseluta


Daca micutul tau este greu de convins, incearca sa lasi un mesaj din parta Zanei Maseluta langa cadoul lasat. Apeleaza la cateva creioane colorate, o foaie de hartie si ceva sclipici. Gandeste-te la cel mai frumos mesaj pe care il poate primi un copil de la o Zana si lasa-l ca el sa il citeasca imediat cand se trezeste. Pe langa acel mesaj, poti lasa si un desen frumos de care prichindelul sigur se va bucura. Spune-i ca acel cadou si mesaj a fost lasat de catre Zana Maseluta in schimbul dintisorului de lapte.


Lasa o dovada de la Zana Maseluta


Un alt scenariu pe care il poti crea pentru ca micutul tau sa creada in Zana Maseluta este sa lasi cateva urme sau indicii. Asadar, poti lasa un pantof de printesa, o bagheta magica sau putin sclipici pe jos. Lasand aceste urme, copilul tau va crede in existanta ei si ca a fost sa ii ia dintisorul de lapte. Pentru a fi mai credibil, explica-i copilului de unde provin aceste urme si cu ce scop a venit la el Zana Maseluta. Dupa urmele si cadoul lasat in schimbul dintisorului, copilul cu siguranta va crede in existenta acestei frumoase povesti.