Categorii

Dupa Varsta

Promotii

Newsletter

Cred ca acest subiect sperie cel putin jumatate dintre parinti. Ei se gandesc cum pot sa ii invete cat mai bine pe micutii lor sa fie oameni de succes la maturitate. Aceasta tranzitie de la copilarie la maturitate trebuie sa fie stimulata corespunzator. Ea trebuie facuta cu atentie, doarece copilul nu trebuie sa simta vreo presiune din partea parintilor. Transformarea copilului intr-un adult trebuie realizata treptat, chiar din primii ani de viata. Daca o realizezi cu pasi marunti si cu rabdare, cu singuranta copilul tau va avea o trecere mai lina si mai usoara de la copilaria la viata de adult.


Gradinita


Prima etapa spre viata de adult este gradinita. Ea este prima tranzitie importanta in viata copilului. Chiar daca nu pare ca trebuie luata in serios, gradinita are un rol important in dezvoltarea micutului. Aici, la gradinita, se vor forma primele abilitati importante ale micutului si vor prinde cu adevarat radacini. Printre acestea se enumera scrisul, cititul, sociabilitatea, limbajul, comunicarea si independenta, Acestea vor fi cu adevarat esentiale mai ales pentru cand micutul va merge la scoala.


Ca parinte, trebuie sa iti lasi micutul sa isi manifeste activ curiozitatea fata de aceste lucruri noi. Trebuie sa ii permiti si sa il incurajezi sa incerce lucruri noi, chiar daca greseste, deoarece din acele gresele el va invata mai bine si sa ajunge sa gaseasca solutii creative. La gradinita el trebuie sa isi dezvoltate propria identitate si sa fie unic.


Scoala si importanta ei in tranzitia catre viata de adult


Dupa ce la gradinita, abilitatile copilului prin radacini, la scoala aceste abilitati vor fi slefuite si cultivate. Acest lucru il va ajuta pe micut sa se dezvolte in cel mai corespunzator mod. Este bine de stiut ca scoala este cea care il va ajuta pe copil sa se pregateasca pentru viata de adult. Profesorii care il educa pe micut contribuie din plin la dezvoltarea lui intelectuala. La scoala, prichindelul tau va invata sa rezolve de unul singur situatii complexe si concerete prin gasirea solutiilor potrivite.


Nu in ultimul rand, scoala il va ajuta pe copil sa isi gaseasca propria identitate si vocatie. Cu ajutorul ei, cel mic isi va construi o personalitate puternica si creativa, care il va ajuta sa faca pasul mai usor spre viata de adult. Pe langa aceste elemente esentiale in dezvoltarea lui, el va fi mult mai sociabil si isi va gasi prieteni noi si va intra in diferite cercuri de oameni.


Adolescenta, ultimul pas in trecerea catre viata de adult


Adolescenta este foarte delicata, datorita schimbarilor majore in viata copilului, cum ar fi schimbarile emotionale sau cele fizice. Cel mic trebuie ajutat sa le inteleaga si sa le fructifice in dezvoltarea sa psihologica, emotionala sau academica. Pentru multe persoane, adolescenta este considerata scoala vietii. In aceasta perioada, cel mic se loveste de probleme reale si trebuie sa isi asume responsabilitatea de a le confrunta.


In adolescenta, copilul trebuie sa isi gaseasca vocatia si drumul pe care vrea sa il urmeze in viata de adult. In aceasta perioada el trebuie sa isi puna o multime de intrebari, cum ar fi la ce liceu sa mearga sau facultate si ce cariera isi doreste sa profeseze. In calitate de parinte, trebuie sa il ajuti si sa ii dai cateva sfaturi ca el sa treaca mai lin catre viata de adult implinit, de succes si fericit.