Acest site foloseste cookie-uri. Prin navigarea pe acest site, iti exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citeste aici

Ultimele Stiri

Cu siguranta orice parinte achizitioneaza jucarii pentru cei mici in fiecare sezon. Alegerea celor mai potrivite jucarii pentru copilul tau poate parea ceva destul de simplu, dar in realitate exista cateva reguli pe care trebuie sa le ai in vedere de fiecare data cand planuiesti sa cumperi ceva nou pentru micutul tau. 

1. Intreaba-l ce isi doreste

Incepand cu varsta de 5-6 ani, copii dezvolta anumite preferinte in materie de jucarii. Desigur, de la aceasta varsta copii nu se vor mai multumi cu ceea ce primesc. Vor dori anumite jucarii pe care le vad in reclame, la ati copii sau pur si simplu in magazine atunci cand mergeti la cumparaturi. Chiar daca a ii face celui mic pe plac tot timpul nu este indicat pentru ca in timp nu va mai aprecia o jucarie noua asa cum ar trebui, preferintele lui nu trebuie ignorate. Daca copilul isi doreste o anumita jucarie, va fi mult mai incantat de noua achizitie. In cazul in care nu primeste ce isi doreste, copilul poate fi foarte dezamagit.

2. Ai grija la varsta copilului

O greseala frecventa pe care parintii o fac este sa cumpere jucarii inadecvate varstei copilului. O jucarie inteligenta oferita unui copil de 2 ani va fi distrusa fara ca cel mic sa stie ce ar putea face cu ea. Desigur, se poate ca jucaria cumparata sa fie neinteresanta pentru copil, care incepand de la o anumita varsta prefera jucarii inteligente si educative, pe cand cele simple sunt depasite.

3. Jucariile de sezon

Desigur, orice copil are atat jucarii pe care le poate folosi tot anul, cat si jucarii de sezon. Jucariile de sezon sunt cele pe care cel mic le poate folosi in aer liber, vara si iarna. Vara copilul are nevoie de mingi, jucarii pentru joaca in apa sau in nisip. Pe de alta parte, iarna cel mic are nevoie de jucarii pentru zapada. Desi achizitionarea de jucarii ce pot fi folosite doar cateva luni din an pare a fi o investitie proasta, este important ca cel mic sa profite de timpul petrecut in aer liber. Aceasta contribuie la dezvoltarea sa sanatoasa. Asa ca atunci cand cumperi ceva nou, gandeste-te la momentul in care copilul va folosi acel obiect.

4. Calitate si siguranta

Cele mai importante elemente ce trebuie cautate la o jucarie sunt calitatea si siguranta acesteia. Orice obiect ce poate fi periculos, in orice fel, pentru copil, trebuie evitat. Jucariile casabile, cele ascutite sau cele ce pot duce la accidente, nu trebuie sa existe in dulapul copilului tau.

5. Jucariile folositoare

Multi parinti prefera sa investesca in jucarii educative care il pot provoca pe cel mic din punct de vedere fizic, intelectual si psihomotor. Jocul poate contribui la dezvoltarea armonioasa a copilului, de aceea parinti sunt sfatuiti sa investeasca in jucarii care il pot ajuta pe cel mic sa dezvolte anumite abilitati. Creativitatea, inteligenta, gandirea strategica sau abilitatile de planificare pot fi dezvoltate cu ajutorul anumitor jucarii.

Jucariile sunt distractiv pentru cei mici, dar ii pot ajuta si sa isi dezvoltate anumite abilitati. Atunci cand achizitioneaza o jucarie noua, parintii sunt sfatuiti sa aleaga cu atentie si sa opteze pentru ceva ce copilul gaseste atat distractiv, cat si interesant. Jucariile distractive, calitative si folositoare, adaptate varstei copilui, vor fi cadouri perfecte pentru micutul tau.