Categorii

Dupa Varsta

Promotii

Newsletter

Chiar daca vara este aproape de sfarsit si toama abia incepe sa isi intre in drepturi, ploile isi cam fac constant simtita prezenta, mai ales cand copiilor le este mai drag sa se joace in aer liber. Cei mic vor ca atunci cand este vara sa se joace cat mai des in parcuri, pe spatii verzi sau sa faca baie la piscina sau la strand. Din cauza timpului ploios, cel mic sta tot mai des in casa si nu se mai poate juca afara cu copii. Nu lasa ca micutul tau sa fie trist si incearca sa ii oferi alternative amuzante si distractive chiar daca se afla in casa.


Jucati-va cu mingea


Daca stati la casa sau daca aveti spatiu suficient pentru acest lucru, nu ezita sa incingi un fotbal pe cinste cu micutul tau. Copilul tau se va distra copios si isi va putea exersa schemele de joc. Cu siguranta, nu se va mai plictisi. Pe langa fotbal, puteti apela si la altfel de acitivitati ce presupun jocul cu mingea. Puteti, pur si simplu, sa bateti mingea de podea sau sa alegeti doua mingi, dar sa nu fie prea tari umflate, pentru a nu sarii asa de sus si puteti chiar face un concurs. Cine poate sa bata mingea de mai multe ori in cele mai interesante moduri va castiga. Asigura-te ca premiul sa fie unul interesant sau unul gustos. Daca copilul tau vrea, poti chema mai multi copilasi la voi in casa pentru a se distra impreuna. Micutul tau cu siguaranta va fi incantat alaturi de prietenii lor si nu se va mai plictisi.


Dansati prin casa


Daca copilului tau ii place sa danseze, nu rata sansa de a exersa cu el mai multi pasi de dans. Dansul este tot timpul o sursa de distractie si amuzament. Aceasta activitate reuseste tot timpul sa alunge proasta dispozitie si sa aduca zambetul pe buzele copilului, dar si pe ale tale. Daca nu are chef sa danseze, incearca sa chemi mai multi prieteni de ai lui sau membri ai familiei si incercati sa imitati anumite miscari de dans ale unuia sau altuia. Cu siguranta veti rade copios si copilul se va distra de minune pe muzica care ii place si imitand dansul fiecaruia din camera.


Jucati-va un joc video in 2 sau 3 persoane


Daca afara timpul este nefavorabil si ploua torential, inseamna ca ziua aceea este compromisa pentru a iesi afara si de-a va juca in aer liber. Daca aveti un joc video, nu ezita sa il instalezi sa si treci la actiune alaturi de micutul tau. Cel mai indicat este sa ai o consola care presupune sa iti misti corpul pentru a te juca. In acest fel, copilul tau isi va mentine forma fizica. Cu o astfel de consola, distractia este garantata si poti face anumite intreceri in care unul din voi trebuie sa castige. Insa, nu faceti un obicei din astfel de jocuri video, deoarece copilul tau se va obisnui si va dori sa se joace doar in casa. Micutul tau trebuie sa aiba limite stricte in rutina zilnica.


O bataie cu perne


Pe sfarsitul zilei, dupa ce vati distrat copios cu astfel de activitati desfasurate in casa, putati da startul la o bataie cu perne. Inainte sa se puna in pat, putati face un ultim joc, iar o bataie pe cinste cu perne este intotdeauna distractiva. Trebuie sa fii pregatita la un strat mare alb de fulgi prin casa, dar daca micutul tau iti promite ca te va ajuta la strans, puteti incepe bataia. Distractia este garantata.