Categorii

Dupa Varsta

Promotii

  • Masina Sport
    28,00 lei 24,00 lei Nu mai este in stoc

    save -4,00 lei

Newsletter

Dupa frumoasa si lunga vacanta de vara, intoarcerea micutului la scoala poate fi un moment care determina anumite stari negative si o serie de emotii care ii pot afecta cu usurinta buna dispozitie. Nostalgia incheierii vacantei il poate afecta emotional pe cel mic si poate provoca anxietate, depresie si alte stari emotionale pe care nu le-a mai experimentat pana in acest moment. In ultima saptamana din vacanta, prichindelul poate fi intr-o dispozitie proasta, fara chef de joaca si poate avea tendinta de a sta izolat la el in camera. Pentru a diminua astfel de efecte emotionale nedorite ale copilului, este indicat sa iei cateva masuri din timp.


Pentru a schimba starea micutului si a face reintoarcerea la scoala mai frumoasa si plina de bucurie, iti va trebui un plan bine pus la punct. Trebuie sa incluzi in planul tau mai multe activitati, jocuri si conversatii care sa aiba inclus ca subiect principal, scoala. In acest fel, micutul tau se va familiariza cu ideea ca in scurt timp va incepe scoala si nu va mai resimtii atat de puternic presiunea reinceperii scolii. Daca reusesti sa aplici acest plan, iar copilul il va parcurge cum ai planuit tu, trecerea de la vacanta la scoala va fi mai simpla, iar cel mic nu va mai simti ca inceperea scolii este un moment trist.


Inceperea temelor pentru vacanta


Cu siguranta, prichindelul tau a primit teme de vacanta care trebuie sa fie facute pana la inceperea noului an scolar. Daca micutul nu a facut pana acum aceste teme, este timpul sa ii reamintesti ca ele trebuie facute pana cand scoala va incepe. Din cauza faptului ca nu mai este mult pana la scoala, este momentul sa il mobilizezi pe puiutul tau si sa ii conturezi un orar pe timpul zilei in care el trebuie sa isi faca temele de vacanta. Chiar daca temele sunt obligatorii, copilul se va familiariza cu mediul scolar iar acest lucru ii va reduce din anxietatea care a dezvoltat-o din cauza reinceprii scolii.


Schimbarea programului de somn


Pe timpul vacantei, copilul tau si-a facut putin de cap cu programul de somn. Sigur cel mic s-a culcat la ore mai tarzii decat ar fi facut-o pe timpul scolii, iar dimineata a putut dormi cat a vrut el. Ei bine, este timpul sa ii refaci programul de somn si sa il adopti pe cel pe care il va pune in practica cel mic atunci cand incepe anul scolar. Trezitul de dimineata nu este tocmai o activitate pe care micutul tau o agreeaza, de aceea este bine sa ii refaci programul de somn iar copilul tau sa redevina matinal si sa nu resimta atat de puternic aceasta schimbare.


Cititul


Se spune ca lectura este o activitate care iti reda starea de relaxare si care ar trebui sa faca parte din programul zilnic al prichindelului tau. Stiind acest lucru, poti profita si poti face intoarcerea la scoala a celui mic mai usoara. Incearca sa introduci in programul micutul tau carti cu subiecte tematice legate de scoala. Asigura-te ca aceste carti sunt interesante si amuzante, in acest fel copilul tau va deveni entuziasmat si va privii cu alti ochi revenirea la scoala.