Categorii

Dupa Varsta

Promotii

Newsletter

Vine mult asteptatul moment cand copilul tau ajunge la varsta la care poate fi dat la gradinita. Se spune despre gradinita ca este locul unde copilul tau are oportunitatea de a fi creativ si de a face o multime de lucruri interesante. Aici, el isi cladeste fundatia educatiei si va deprinde primele sale aptitudini care sunt necesare pentru scoala. Gradinita ii ofera oportunitatea prichindelului de a dezvolta o multitudine de abilitati esentiale pentru viata de zi cu zi. Daca nu dai copilul la gradinita, el nu va putea invata toate aceste lucruri si nu va avea pregatirea necesara de a pasi catre anii de scoala. De aceea, este foarte importanta gradinita in viata copilului.


Nu trebuie sa te gandesti ca gradinita este doar o masura la indemana la care poti apela pentru a il duce pe micut pentru cateva ore cat timp tu esti la servici. Sau ca ea este un loc in care prichindelul tau merge, se joaca, mananca, doarme si vine acasa. Nu, gradinita este o institutie unde micutul tau are sansa de a isi descoperi primele pasiuni si primele lucruri care lui i se par interesante. Desigur, pentru multi parinti, gradinita este considerata ca un mediu nociv si agresiv, unde copilul lor se poate imbolnavi sau poate fi batut de catre alti copii. Sunt temeri frecvente, dar aceasta gandire trebuie schimbata.


Gradinita contribuie la dezvoltarea intelectuala a micutului


Trebuie constientizat ca gradinita este un spatiu educativ in care micutul are sansa de a face cunostinta cu o multime de lucruri interesante si noi. Cat timp copilul va ramane la gradinita, el isi va imbogati cultura generala si aptitudinile esentiale pentru scris si citit. Prichindelul va invata sa numere, va descoperii universul literelor si cifrelor si va face cunostinta pentru prima data in viata cu limba engleza sau alta limba straina. Este de apreciat ca tot mai multe institutii si-au imbogatit programa scoala cu fel si fel de cursuri si ateliere de arta, indemanare si creatie. Sunt cursuri foarte interesante, la care micutul tau ar trebui sa apeleze. Aici el isi va imbogatii creativitatea si imaginatia.


Gradinita formeaza copilul pentru scoala


Nu este gresit cand se spune ca gradinita este fundatia intregii educatii a micutului. Toate cunostintele pe care cel mic le acumuleaza in timpul petrecut la gradinita, cu siguranta il vor ajuta sa fie mai descurcaret la scoala si sa aiba rezultate foarte bune. Nu uita ca micutii trebuie formati inca de la varste fragede. Inainte, copii invatau sa citeasca sau sa scrie abia la scoala, insa acum cei mai multi invatatori au asteptari ca cei mici sa aiba deja invatate principalele aptitudini de vocabular, citire sau scriere.


La gradinita micutul va deveni mai sociabil


La gradinita, micutul va face cunostinta cu o multime de persoane care pana atunci ii erau necunoscute. In acest fel, el va dezvolta aptitudini noi si anume cele de comunicare si dezvoltarea sociala. In acel moment el va intra intr-o colectivitate, isi va face prieteni noi si va invata sa colaboreze si coopereze in echipa, sa dobandeasca abilitati esentiale de socializare si sa imparta jucarii sau lucruri cu alti copii.