Categorii

Dupa Varsta

Promotii

  • Masina Sport
    28,00 lei 24,00 lei Nu mai este in stoc

    save -4,00 lei

Newsletter

Vacanta de vara este aproape gata iar micutul tau abia a terminat gradinita sau clasa pregatitoare. Aceasra inseamna ca in curand el va face cunostinta cu invatamantul primar. Mintea ta cu siguranta este plina de un lung sir de griji, probleme, teme, plansete, teste, note sau alte dificultati cu care copilul tau se va confrunta in primii ani de scoala. Inainte sa te panichezi, mai bine te documentezi pentru a afla ce te va astepta in acesti primi ani de scoala ai copilului. Afla ce poti face sa il ajuti sa treaca cat mai usor prin scoala dar sa se si simta bine in aceasta perioada a copilariei. Sa incercam sa luam pas cu pas primele 4 clase:


Clasa I


Clasa I este pentru copil primul pas in sistemul de invatamant. Aici el va face cunostinta cu invatoarea, cu colegii lui de clasa si va incepe sa se acomodeze cu programul scolar. Nu trebuie sa il lasi sa fie luat prin surprindere, deoarece acest lucru va pune o presiune si mai mare pe umerii lui. Daca nu a fost in clasa 0 pentru a fi deja obisnuit cu sistemul de invatamant, atunci tu trebuie sa il pregatesti pentru acest pas cu cel putin 3 saptamani inainte de inceperea scolii.

Mai jos gasesti cativa pasi care il va ajuta sa se acomodeze mai bine si fara probleme:


• Fa-i cunostinta cu viitoarea lui invatatoare
• Viziteaza impreuna cu el scoala cam de 2 ori pe saptamana
• Fa-l sa se acomodeze cu imprejurimile si cu drumul spre scoala
• Daca cunosti cativa din viitori lui colegi, fa-i cunostinta cu el si organizeaza o intalnire de joaca
• Vorbeste-i despre scoala si ce va face acolo. Raspunde-i fiecarei curiozitati pe care o are.


Clasa II


Spre diferenta de primul an scolar, in clasa a doua temele isi vor intra mai serios in atributii. Pentru mai multa siguranta, trebuie sa te uiti si tu peste manualele copilul tau pentru a fi la curent cu ceea ce face si pentru a putea sa il ajuti la teme. Daca in clasa intai s-a pus mai mult accent pe acomodare, acum copilul tau a intrat mai serios in materii. Va trece de la simplele notiuni ale vocabularului la teme, calcule, scrieri complexe si compuneri. Fii cu ochii pe el si vezi ceea ce invata si chiar ce relatii de prietenie si-a facut in clasa sau in scoala. Daca este mai timid atunci inseamna ca are nevoie de ajutor. Lucreaza cu el la abilitatile sociale, in acest fel el isi va face mai usor prieteni.


Clasa III


In clasa a treia vei avea deja o imagine cat de cat clara despre stilul de invatat al copilului tau si cat de repede poate absorbi informatiile. Pana in aceasta perioasa micutul tau cu siguranta si-a facut un grup de prieteni, dar ai grija ca la o astfel de varsta pot aparea deja insultele si tachinarile intre colegi. Este foarte important ca parinte sa ai o comunicare deschisa cu prichindelul tau, astfel incat sa poate sa iti povesteasca ceea ce se intampla la scoala. In clasa a treia copii deja au o gandire mult mai dezvoltata si poate sa faca logica intre anumite concepte.


Clasa a IV-a


Copilul tau a deprins deja tainele cititului iar cartile devin acum mult mai interesante pentru el si devin deja instrumente de invatare. Pe langa carti, cel mic va face cunostinta cu unul dintre cele mai folosite intrumente din vremurile noastre moderne si anume Interentul. Chiar si la scoala, el este incurajat sa foloseasca aceasta sursa importanta de informare dar si de distractie. Trebuie sa ai grija si sa ii impui anumite limite in folosirea acestei tehnologii moderne.