Categorii

Dupa Varsta

Promotii

Newsletter

A inceput scoala iar copilul tau si-a schimbat orarul pe care il avea pana acum. Odata ce a inceput sa mearga la scoala, el va face cunostinta cu multe persoane necunoscute, cum ar fi invatatori si colegi. Daca micutul tau este timid, cu siguranta va avea nevoie de incurajari si sprijin din partea ta pentru a depasi emotiile specifice timiditatii si anexietatea pe care o manifesta. Pentru a se implica in proiectele scolare si pentru a isi face prieteni noi, tu trebuie sa fii alaturi de el si sa reusesti sa il ajuti sa depaseasca timiditatea. Documenteaza-te si invata cum poti sa il ajuti pe prichindel sa devina mai sociabil si sa se poata integra fara probleme intr-o societate.


Incurajeaza-i pasiunile


Una dintre solutii este sa afli daca prichindelul are o materie preferata si sa incerci sa profiti de acest lucru pentru a il stimula sa se concentreze tot mai mult pe acest domeniu si sa isi aprofundeze cunostinele. Trebuie sa stii ca materiile preferate de copii ii pot ajuta sa fie mai activi la scoala si datorita acestui lucru ei isi poti depasii timiditatea. Daca este pasionat de matematica sau romana, il poti incuraja sa se imprieteneasca cu colegii care impartasesc aceeasi pasiune cu el. Cu siguranta, micutul tau se va simti mai confortabil in preajma lor. Il poti incuraja sa isi expuna punctul de vedere in privinta acestei materii, sa isi prezinte lucrarile si sa raspunda la intrebarile copiilor. Aceasta este o metoda foarte importanta prin care micutul tau va deveni mai sociabil si mai deschis in fata copiilor.


Stimuleaza-i curiozitatea


Foloseste-te de programele scolare pentru a ii aprinde curiozitatea micutului. Daca stii ca se apropie o serbare la scoala, iar micutul tau este prea timid pentru a participa, pregateste-l din timp si vorbeste-i despre acest eveniment. Incearca sa ii stimulezi curiozitatea si sa ii povestesti cat este de important acest eveniment, cati colegi participa la el si ce frumos ar fi sa se alature si el si poate va juca si un rol mic in organizarea serbarii. Il poti familiariza cu aceasta serbare iar el cu siguranta se va simti mai comfortabil alaturi de ceilalti colegi.


Ajuta-l in interactiunea cu ceilalti colegi


Daca micutul tau este timid, el se va integra mai greu in clasa si isi va face mai greu prieteni. Fiind mai retras din fire, el nu va avea niciodata initiativa de a interactiona cu colegii sau de a incerca sa isi faca noi prieteni. El va avea nevoie de ajutorul tau sa fie mai sociabil si sa ii deschizi calea pentru a isi face noi prietenii. Nu sta deoparta si ajuta-l sa stabiliasca o relatie de amicitie intre colegi. Ii poti invita acasa la voi pentru a se juca cu el sau poti sa mergi in vizita cu micutul tau la acestia acasa.


Doar daca va avea interectiune constanta, micutul tau va deveni mai sociabil si va reusi sa isi depaseasca timiditatea si anxietatea. Ajuta-l pe puiutul tau sa fie sociabil si sa participe la programele scolare, cat mai mult cu putinta.