Categorii

Dupa Varsta

Promotii

Newsletter

Imediat incepe scoala si fara sa iti dai seama ai intrat in criza de timp pentru cumpararea hainutelor, achizitionarea rechizitelor sau pegatirea micutului pentru inceputul de an scolar. Nu trebuie sa clachezi pentru ca mai ai destul timp sa faci toate aceste lucruri. Cel mai important este sa nu te stresezi si sa nu faci alegeri pe care le vei regreta sau sa achizitionezi rechizite sau hainute care nu sunt bune. Daca esti la prima experiente de acest fel, este bine sa asculti cateva sfaturi de la mamici care au trecut mai multi ani prin astfel de experiente si pot da cateva sfaturi pretioase:


Stabileste din timp programul scolar si rutina


Majoritatea mamelor se confrunta cu nervi si stres in prima zi de scoala. Este important sa iti planifici totul din timp si sa il pregatesti pe cel mic inca din timpul vacantei. Unele mame spun ca ele isi pregatesc copilul cu 10 zile inainte, cand deja incep sa schimbe rutina zilnica a micutului. In aceasta simulare se regasesc lucruri precum trezitul mai devreme in fiecare dimineata, stabilirea orelor de facut teme, program de citit, vizite scurte la scoala pentru a se obisnui din nou cu locul si reluarea legaturii cu colegii. In acest fel, vei evita scandalul de dimineata, cand micutul nu vrea sa se trezeasca sau dupamasa cand nu vrea sa faca temele de casa.


Nu achizitiona toate rechizitele deodata


Cu siguranta vrei ca inceputul de scoala sa il prinda pe micutul tau cu ghiozdanul plin. Insa, este indicat sa nu cheltui toti banii pe rechizite inca de la inceperea cursurilor. Mamele mai experimentate au spus ca aceasta metoda nu este indicata deoarece au constat ca multe rechizite cumparate nu au fost de folos. Profesorii au avut cerinte speciale, iar acest lucru a insemnat sa mai cheltuie o suma de bani pe alte carti, caiete sau instrumente, in functie de materie.


Incepe marea curatenie in camera la micut


Inainte de inceperea scolii, este bine sa fie asezate toate lucrurile cum trebuie in camera copilului. In aceste fel, vei evita ca atunci cand incepe scoala, copilul sa nu isi gaseasca dimineata hainutele sau alte obiecte care ii sunt necesare la scoala. Daca vrei sa eviti situatii neplacute, inainte de inceperea scolii da-i startul unei curatenii in camera copilului, incat toate lucurile sa fie puse la locul lor si copilul sa stie de unde sa isi ia hainutele sau rechizitele. Pentru a fi mai practic, il poti pune si pe prichindel sa te ajuta la curatenie.


Alegerea hainutelor noi


Odata cu inceperea scolii si achiztionarea rechizitelor, mai exista un lucru de bifat pe lista si anume cumpararea hainutelor. Bineinteles, nu este indicat sa ii cumperi copilului hainetele dupa bunul tau plac, de aceea este bine sa il iei cu tine la cumparaturi si sa il pui pe el sa aleaga ce haine ii place si in care se simte el bine. Dupa clasa a treia, copii incep sa prinda gustul modei si vor sa poarta un fel anume de haine. Daca nu tii cont de gustul lui, te vei trezi ca micutul nu vrea sa poarta hainele si vei fi nevoita sa investesti din nou in haine.