Categorii

Dupa Varsta

Promotii

Newsletter

Este foarte recomandat sa iti cresti copil plin de entuziasm si cu veselie in fiecare zi. Pentru ca micutul tau sa fie plin de viata, optimist si voios trebuie sa depui un mic efort pentru a il invata care sunt calitatile esentiale in viata – respect, empatie, generozitate si bun simt. Pentru acest lucru, incearca sa iti aloci ceva timp in fiecare zi pentru a il educa sau chiar disciplina in spirit pozitiv si optimist. Copilul tau va creste intr-un mediu placut, plin de viata, optimist iar acest lucru il va ajuta si pe viitor cand va ajunge adult. Nu trebuie niciodata ca el sa fie trist, sa aiba ganduri negative sau o stare de spirit apatica.


Stabileste o rutina pentru traditii familiale


Traditiile de familie ajuta la consolidarea relatiilor dintre membrii familiei, ii face mai uniti, mai relaxati, mai fericiti si prin acest lucru ei au o atitudine pozitiva care alunga problemele. Este bine sa il inveti pe copilul tau cat este de important sa pastrezi o traditie familiala, sa respecti un ritual al familiei care te uneste in fiecare an si iei parte cu placere la el. Acest lucru iti aduce o autosatisfactie care te va face sa fii fericit si sa ai o atitudine pozitiva. Incearca sa ii stabilesti aceasta rutina micutului pentru ca el, la randul lui, sa duca aceasta traditie mai departe in fiecare an chiar si cand ajunge la maturitate si are familia lui.


Incurajeaza-l sa mearga inainte


Probabil copilul tau are o stare timida iar cand da de greutati, cedeaza. Daca este la scoala si trece printr-o perioada mai aglomerata in care este bombardat din toate partile de teme, teste, multe materii de invatat, el poate claca si se gandeste sa cedeze in fata presiunii. Acest lucru nu este bun, iar tu trebuie sa intervii pentru a il sustine in aceasta perioada grea pe care o traverseaza. Stai langa el si incurajeaza-l de fiecare data cand el are o stare de spirit negativa. Vorbeste-i si ajuta-l sa gaseasca solutii pentru a merge mai departe. El trebuie sa stie ca unele lucruri trebuie facute chiar daca nu ii plac sau nu sunt pe placul lui, iar nerealizarea lor are repercursiuni.


Ai rabdare si asculta-l


Este important sa ai rabdare si sa iti asculti copilul, deoarece daca se simte nebagat in seama, el va deveni suparat, frustrat si va ajunge sa se interiorizeze. Prin a ignora problemele lui si a ajunge sa petreci tot mai putin timp cu el din cauza serviciului sau a altor treburi casnice, nu faci altceva decat sa treci cu vederea peste bucuriile lui sau problemele pe care le are. El asociaza aceasta neacordare de atentie cu lipsa de afectiune sau de iubire si va ajunge sa fie tot mai trist si depresiv. Incearca sa aloci in fiecare zi timp pentru opiniile lui, povestile lui sau problemele pe care le are chiar daca o mare parte din ele sunt neinteresante pentru tine.


Incurajeaza-l sa se bucure de copilarie


Cred ca vrem cu totii sa ne reintoarcem in copilarie si sa petrecem acele vremuri lipsite de grija si de probleme. De aceea nu da cu piciorul si incurajeaza-ti copilul sa isi petreaca copilaria si sa se bucure de aceasta perioada de timp. Cel mai important lucru pentru starea lui pozitiva si pofta lui de viata este sa ii lasi cat mai mult timp sa se relaxeze, sa se joace si sa se bucure de momentele placute petrecute alaturi de familie si de partenerii lui de joaca.