Acest site foloseste cookie-uri. Prin navigarea pe acest site, iti exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citeste aici

Ultimele Stiri

In momentul in care copilul tau incepe sa mearga la gradinita, el va fi mult mai expus virusilor si se poate imbolnavii mai usor. El ia contactul cu mai multi copii bolnavi si este expus unui numar mare de germeni si bacterii care ii pot pune sanatatea in pericol. Desigur, exista metode eficiente de prevenire a unei astfel imbolnaviri sau macar diminuarea ei. Exista o multime de sfaturi, iar tu trebuie sa te documentezi si sa iei cele mai bune decizii pentru prichindelul tau.


Este un lucru bine stiut ca cei mici se imbolnavesc destul de des in comunitati cu un numar mare de copii, decat daca stau acasa si frecventeaza grupuri mai restranse de persoane. Partea buna a lucrurilor este ca cel mic are o varsta destul de maricica cand merge la gradinita si stie cum sa previna anumite infectii si sa reduca rsicul de imbolnavire. Trebuie sa il inveti aceste tehnici de prevenire incat el sa poata sa le puna in aplicare. Unele dintre cele mai usoare tehnici de prevenire a bolilor raspandite prin aer sau atingerea suprafetelor contaminate sunt usor de invatat.


Cauzele imbolnavirii


Desigur principala cauza a imbolnavirii mai dese este cea a integrarii copilului intr-o comunitate de copii. Cand cel mic sta in mijlocul unui grup mare de copii se expune unui risc ridicat de imbolnavire. Este bine de stiut ca acolo unde se afla mai multe persoane exista si un numar mare de surse de contaminare cu anumite boli si germeni. La gradinita copii transmit bacterii, virusi si paraziti prin suprafete contaminate, contact direct, contact cu fecale sau prin contact direct. In unele cazuri, este chiar imposibil sa previi imbolnavirea prichidenului. El se joaca cu ceilalati copii, impart jucarii care au fost bagate in gura, se ating reciproc iar in acest caz contaminarea cu un virus este ridicata.


Cum poti sa previi o astfel de conaminare?


Dupa cum s-a mentionat si mai sus, uneori este greu sa previi multe dintre imbolnaviri, insa poti apela la anumiti anticorpi care sa ii intareasca sistemul imunitar. In primul rand trebuie sa ai grija ce substante ii dai prichindelului deoarece pot fi periculoase pentru sanatatea copilului, iar in acest caz trebuie sa apelezi la un pediatru pentru anumite sfaturi.


Spalatul pe manute


Chiar de la o varsta foarte frageda, micutul tau trebuie sa invete sa se spele pe maine. Ca parinte, tu esti direct responsabil sa il inveti sa se spele pe manute, cu apa si sapun, inainte de masa, dupa folosirea toaletei sau inainte de a o duce la ochi, nas sau gurita. In acest fel el ar putea reduce riscul de contaminare cu bacterii si germeni.


Imunizarea


Unele dintre cele mai importante metode de prevenire a bolilor este imunizarea copilului. Acest procedeu incepe de la nastere si se actualizeaza pe parcursul timpului. Asigura-te ca prichindelul tau are facute vaccinurile la zi. Foarte multe boli pot fi prevenite printr-o astfel de masura, chiar si boli care pot fi transmise intre copii, cum ar fi : rubeola, difteria, tusea convulsiva, poliomelita, oreionul, pojarul, meningita.


Dezinfectarea jucariilor


O buna metoda care poate fi pusa in practica chiar si la gradinita este dezinfectarea jucariilor. In acest fel copii for fi protejati cand vor pune mana pe jucarii sau le va baga in gurita. Ora mesei reprezinta si ea un risc de imbolnavire, asa ca prichindeii nu au voie sa imparta pahare, furculite sau lingurite intre ei.