Categorii

Dupa Varsta

Promotii

Newsletter

A inceput scoala iar incet, incet copilul tau va avea tot mai multe de invatat. Nenumarate teme, atenta pregatire a proiectelor scolare, carti intregi de invatat, toate aceste lucruri dau serioase batai de cap copilului. Acest stres continuu il va face pe micutul tau sa urasca scoala si sa devina neinteresat de ea. Trebuie sa gasesti o modalitate prin care sa il convingi sa invete cu placere sau sa integrezi activitati educative in programul lui zilnic. Astfel, invatatul poate deveni o activitate distractiva si placuta pentru el. Cauta cateva metode prin care poti face invatatul mai usor si placut pentru copilului tau.


Creeaza-i un loc confortabil de studiu acasa


Unul dintre primii pasi este sa te gandesti cum poti face locul de studiu mai confortabil si mai placut de stat. Cu siguranta realizarea temelor, conceperea proiectelor scolare si cititul manualelor se face la birou, in camera lui. Pentru acest lucru el trebuie sa aiba o sursa de lumina placuta si potrivita. In asa fel el nu va isi va obosi ochii si nici nu il va deranja lumina puternica atunci cand scrie sau citeste. Biroul trebuie sa fie la nivelul potrivt, scaunul sa fie confortabil, iar camera trebuie aerisita zilnic. Ai grija sa nu lasi nici un obiect care ii poate distrage atentia, in special televizorul sau alte jucarii.


Implica-te in ceea ce face la scoala


Prin implicarea ta in ceea ce face copilul la scoala nu inseamna ca trebuie sa ii rezolvi tu temele primite acasa sau sa ii faci proiectele scolare in locul lui. Daca faci acest lucru, cu siguranta este unul dintre cele mai nocive lucruri pe care le poti face, doarece copilul tau se va obisnui sa ii rezolvi tu temele iar el nu isi va mai da nici un interes legat de scoala. A te implica, inseamna sa il intrebi in fiecare zi ce a facut la scoala, ce teme a primit si daca s-a implicat intr-un proiect scolar. Dupa ce iti spune ce teme are, incearca sa pui in aplicare acest lucru intr-un mod distractiv.Daca micutul tau este fascinat de natura si tot felul de procese biologice, atunci poti face cu el o scurta drumetie la munte sau sa mergeti in parcuri pentru a urmari fenomenele astrale.


Stabileste-i o rutina pentru teme si invatat


Cu siguranta copilul tau are nevoie de o rutina zilnica pentru teme si invatat. Trebuie sa te gandesti la un program bine pus la punct, prin care copilul tau sa poata invata dar sa aiba si o perioada de odihna. Este bine sa il inveti pe prichindelul tau de mic sa aiba un program de studiu deoarece pe viitor cand va fi la scoala el o sa fie deja obisnuit si nu va considera mersul la scoala si realizarea temelor o povara.


Transmite-i micutului placerea pentru citit


Cititul este o activitate placuta care poate fi incurajata chiar si inainte de scoala. Daca il familiarizezi pe copilul tau cu cartea dinainte de scoala, nu va mai avea senzatia ca este greu sau neplacut sa inveti. Citeste-i in fiecare zi povesti, du-l prin librarii si vorbeste-i despre carti, ce povesti interesante poate gasi in ele.