Categorii

Dupa Varsta

Promotii

Newsletter

Arta de a fi tata este un privilegiu si o bucurie pe care viata ti-o ofera. Insa, a fi un tata grozav pe care copilul sa il aprecieze este cel mai important lucru. Trebuie sa fii foarte constient ca atunci cand afli ca esti tata, pe langa imensa bucurie pe care o traiesti, trebuie sa stii ca este un angajament pentru toata viata, iar responsabilitatea si dedicarea joaca un rol extrem de important. Daca urmeaza sa fii tata pentru prima oara, este recomandat sa descoperi si sa inveti tot mai multe lucruri pentru a fi un tata exemplu si grozav pentru micutul tau.


Invata meseria de tata inca din timpul sarcinii


Trebuie sa stii ca meseria de tata nu este un lucru usor, de aceea trebuie sa incepi inca din timpul sarcinii sa inveti ce trebuie sa faci cand devi tata. Este bine de stiut ca taticii joaca un rol extrem de important in viata unui copil dar si pentru partenera in timpul sarcinii. El trebuie sa o ajute sa fie relaxata, sa se simta confortabil si sa existe o buna comunicare intre voi. Pentru a-ti exersa comunicarea cu bebelusul poti incepe chiar cand este in stadiul de fat. Aceste dialoguri frecvente pe care le porti cu el in burtica mamicii, atingerea burticii si asistarea ta la nastere sunt lucruri pe care partenera ta sigur le va aprecia. Odata ce bebelusul s-a nascut fii pregatit sa te implici in ingrijirea si cresterea lui.


Doreste-ti sa fii tatic


Experienta de tatic se compara cu o arta, iar pentru acest lucru ai nevoie sa fii creativ, sa ai inspiratie, sa te daruiesti si sa ai putin talent. Desigur, fiecare barbat are in el talentul de a fi tata, dar trebuie ca acest talent sa fie lucrat si de dorinta de a fi parinte. Unii tatici recunosc faptul ca si-au dat seama ca abia dupa ce s-a nascut copilul au vrut sa devina parinti. Cel mai indicat lucru este sa iti doresti sa fii parinte dinainte ca bebelusul sa fie conceput. Cand iti doresti sa fii parinte, sentimentul paternitatii iese la suprafata si incepi sa iti doresti tot mai multe acest lucru. Specialistii spun ca barbatii trebuie sa devina parinti atunci cand se simt pregatiti si cand vor sa faca o schimbare majora in viata lor. Daca acest lucru nu se intampla, in cel mai rau caz ei nu vor resimti placerea si bucuria de a fi tata si nu se vor implica in cresterea lui.


Dragostea si afectiunea


Taticul trebuie sa joace un rol benefic in viata copilul si sa il influenteze in dezvoltarea si cresterea lui cat mai pozitiv. Disciplina si educatia sunt unele dintre lucrurile importante pe care tatal trebuie sa i le transmita micutului. Pe langa acest fapt el trebuie sa cada de acord cu mamica pentru a isi unii fortele si sa puna o amprenta cat mai mare in dezvoltarea copilului. Pentru a se simti protejat, in siguranta si iubit copilul are nevoie de afectiunea si dragostea parintilor. Un barbat care stie sa joace bine rolul de tatic isi exprima zilnic dragostea fata de cel mic si il educa cu multa afectiune.