Categorii

Dupa Varsta

Promotii

Newsletter

Consecventa poate fi una dintre principalele slabiciuni pe care unii parinti le au in disciplinarea celui mic. Totusi, constanta este si secretul pentru o educare si dezvoltare usoara si corecta a prichindelului. Ea trebuie mentinuta indiferent de situatie. In modelarea micutului, trebuie sa iei cele mai bune decizii ca el sa creasca in cel mai bun mediu si sa aiba o educare buna si corecta.

Documenteaza-te si gaseste cele mai bune metode de educatie a copilului. Iata cateva idei prin care sa fii consecventa in deciziile pe care le poti lua cu privirea la educarea sau modelarea comportamentului prichindelului:


Adopta formule simple si fa-ti notite


Cel mai important lucru in luarea deciziilor este ca tu sa fii motivata si sa nu cedezi situatiei. Trebuie sa iti reamintesti tot timpul ca nu ai voie sa iei micutului tot felul de jucarii sau lucruri pe care el si le doreste, deoarece atunci el ca avea senzatie ca poate cere orice. Cand mergi la cumparaturi, este bine ca uneori sa il si refuzi chiar daca va incepe sa planga sau sa fie bosumflat.

Fii tare si nu ceda presiunii, deoarece in acest fel el va adopta un comportament necorespunzator. Fa-ti notite sau noteaza-ti pe telefon, ca nu trebuie sa ii cumperi jucarii la urmatoarea sesiune de cumparaturi.

Un alt biletel poate sa contina „nu ceda in fata presiunii sau rugaminitilor lui” , „fii consecventa si mentineti dezicia”, sau orice altfel de mesaje care te-ar putea motiva si impulsiona sa fii consecventa si puternica in fata insistentelor celui mic. Aceste bilete le poti lipi pe frigider, pe laptop sau orice alt loc care sa aiba vizibilitate maxima pe timpul zilei.


Ai rabdare si fii realista


O alta arma importanta in incercarea ta de a ramane consecventa este rabdarea. Cu siguranta, va dura ceva timp pana sa te prinzi de tehnicile lui de a te pacali in scopul de a obtine ceea ce isi doreste. Iti trebuie multa practica pentru a reusi sa faci fata acestor tehnici sirete plus o doza majora de rabdare.

Trebuie sa te intrebi singura, ca daca vei claca in fata lui si va obtine ceea ce isi doreste, oare data viitoare te va mai asculta? Sigur nu, el se va folosi de acest moment si va fi si mai insistent pe viitor. De aceea, trebuie sa fii puternica pe pozitie, sa ai multa rabdare si sa fii consecventa in luarea deciziilor.


Concentreaza-te pe cateva reguli pentru inceput


Nu este un lucru usor, atunci cand ii impui anumite reguli micutului tau, iar el se roaga de tine, te santajeaza emotional sau iti face cele mai frumoase declaratii. Trebuie sa fii realista si sa te gandesti ca el face aceste lucruri doar cu scopul de a obtine ceea ce isi doreste.

Ca sa iti fie mai usor, pentru inceput concetreaza-te doar pe anumite reguli si incearca sa ramai pe pozitie si sa fii consecventa. In acest fel, cel mic va stii ca nu are cum sa te faca sa te razgandesti in luarea acestor decizii si va incepe sa le respecte.