Categorii

Dupa Varsta

Promotii

Newsletter

Este foarte bine ca mamica sa gasesti cat mai multe activitati de stimulare a creierului la copil. Pentru acest lucru, trebuie sa fii o mamica isteata si sa gasesti metode utile si distractive pentru dezvoltarea lui. Al doilea lucru important este sa nu il fortezi pe cel mic sa faca un lucru care nu ii place, gandeste-te si fa in acest fel incat sa gasesti ceea ce ii place lui. In acest fel el va face aceste activitati pentru dezvoltarea si simularea creierului cu drag si nu va simti presiune din partea ta. Mai jos vom detalia cateva activitati care pot ajuta la punerea in contributie a creativitatii si a imaginatiei creierului:


Creati o felictare sau o carte postala


Orice foaie desenata sau semnata se poate transforma intr-o felicitare draguta. Pentru acest lucru il poti pune pe micut sa deseneze ceva dragut, apoi sa decupati desenul si sa il lipiti pe un carton de marimea unei felicitari. Dupa aceea spune-i sa scrie un scurt mesaj impreuna cu datele de contact pe spate si trimiteti-o prin posta. Cu siguranta aceasta felicitare draguta, facut de cel mic, va lumina ziua cuiva. O poti trimite rudelor, bunicilor sau prietenilor. Mergi cu cel mic la posta si invata-l cum poate sa trimita acea felicitare.


Alegeti o culoare pentru fiecare saptamana


Pune-l pe prichindel sa aleaga o culoare favorita si dedicati acea culoare intregii saptamani. Acest lucru inseamna ca orice face in acea saptamana sau felul in care se va imbraca, trebuie sa aiba neaparat si culoarea respectiva implicata. Daca copilului ii place portocaliu, il poti surprinde si sa faci in acea saptamana un suc de portocale sau sa ii faci cadou un tricou portocaliu cu care poate sa mearga la scoala. Prin acest lucru il poti invata pe micut multe lucruri educative si in asa fel poate identifica toate culoarile.


Faceti un mic concert


Nu iti trebuie o intreaga formatie pentru a face concert sau sa va distrati pe cinste. Cel mai amuzant este atunci cand ii pui imaginatia si creativitatea micutului la contributie si il lasi sa aleaga el sunetele care s-ar potrivi cel mai bine intr-un mini-concert. Poti alege ce ai prin casa, o cutie, o tigaie si lingura, o oala sau un clopotel cu care sa faceti galagie. O simpla bataie din palme poate fi considerat un instrument muzical extrem de distractiv.


Invata-l cum se planteaza o floare


Daca a venit primavara, atunci este anotimpul cel mai potrivit pentru a-l invata pe micut cum se planteaza o floare. In acest moment incepe anotimpul gradinaritului, asa ca ia-l pe cel mic impreuna cu tine in gradina si plantati impreuna flori sau copaci. Ca sa pui imaginatia micutului la contributie, ii poti spune sa deseneze pe o foaie cum ar arata florile pe care el le-a cultivat. In acest fel el va putea intelege mai bine gradinaritul si intregul proces de cultivare.


Faceti un album foto


Un album foto este perfect pentru a pune la contributie imaginatia si creativitatea micutului. Pentru acest lucru trebuie sa cumperi toate lucrurile necesare care trebuiesc unui album foto, cum ar fi lipici, folii de plastic speciale, etichete si cartoane. Lasa-l pe prichindel sa aleaga ce poze ii plac si care ar crede el ca se potrivesc pentru acest album foto. Tu trebuie doar sa ii explici cum trebuie sa lipeasca pozele si in rest lasa-l pe el sa puna in practica ceea ce a inteles.