Acest site foloseste cookie-uri. Prin navigarea pe acest site, iti exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citeste aici

Ultimele Stiri

Comunicarea cu micutul tau este unul dintre cele mai importante aspecte, insa din pacate foarte multi parinti nu isi dau interesul. In ziua de astazi, se poate spune ca majoritatea parintilor raman in urma cu educarea si disciplinarea copilului lor. Este ingrijorator, deorece cauza poate fi faptul ca ei nu reusesc sa identifice modul in care micutul comunica la o varsta frageda. Ei nu stiu sa identifice nevoile copilului sau sa ii raspunda intr-un registru adecvat varstei lui. De aceea trebuie sa descoperi modul de a comunica cu micutul tau la fiecare varsta si sa il ajuti la buna dezvoltare emotionala si sa ii imbunatatesti abilitatile de comunicare care dispun de fiecare etapa a copilariei.


Comunicarea pana la varsta de 2 ani


Te inseli daca consideri ca nu este importanta comunicarea cu cel mic la o varsta atat de frageda. Desigur, el inca nu poate vorbi si nici nu are dezvoltate capaciati intelectuale complexe, insa este foarte important sa comunici cu el chiar si la aceasta varsta. Tu trebuie sa ai un discurs explicativ cu el, deoarece cel mic este foarte curios si in acelasi timp inspaimantat de ce se intampla in jurul lui. Din pacate, la varsta de doi ani apare si perioada de separare, deoarece tu trebuie sa te intorci la servici. Pentru acest lucru este bine sa il pregatesti din timp si sa ii explici ce urmeaza sa se intample pentru ca acest moment sa fie suportabil pentru el.
Chiar daca micutul nu intelege tot ce i se spune, tonul calm si calduros al tau il va linisti cu siguranta. Nu trebuie sa abordezi un discurs lung si detaliat, deoarece oricum nu intelege. Abordeaza o explicatie scurta si la subiect. Nu uita sa ii spui tot timpul ca il iubesti si ca vei fi mereu alaturi de el chiar daca vei lipsi cateva ore pe zi.


Comunicarea pana la varsta de 5 ani


Odata ce ajunge la varsta prescolara, prichindelul este deja capabil sa isi exprime emotiile si trairile in cuvinte. In aceasta perioada este bine sa lucrezi cu el la aceste aspecte si sa il inveti sa renunte la comportamentele violente sau la accesele de furie prin care isi exprima de obicei emotiile negative. In aceasta perioada, copii sunt destul de curiosi si pun intrebari la nesfarsit. Pregateste-te sa raspunzi la foarte multe intrebari, chiar incomode si stanjenitoare.


Comunicarea pana la varsta de 12 ani


Curiozitatea continua si la aceasta varsta, doar ca intrebarile sunt din ce in ce mai interesante si mai complexe. Micutul isi manifesta curiozitatea cu privire la stirile care le aude sau cartile pe care le citeste. Asigura-te ca ii dai cele mai bune raspunsuri si asigura-l ca esti langa el daca aude o stire trista sau ii este frica de ceva. Incearca sa ii asiguri un mediu cat mai placut, linistit, armonios si pozitiv in care sa se dezvolte si sa creasca.


Comunicarea pana la varsta de 18 ani


Varsta de 18 ani este perioada in care el are raspunsuri tot mai obraznice, multe contraziceri si va incepe sa incalce tot mai multe reguli. Toate aceste comportamente nepotrivite se datoreaza faptului etapei adolescentine si trairile lui sunt considerate metode de aparare impotriva vulnerabilitatii si a nesigurantei. In aceasta perioada tu trebuie sa incerci sa te apropii tot mai mult de el pentru a-l ajuta sa se deschida in fata ta si sa comunice cu tine. Arata-i cat de multe probleme poate rezolva printr-o simpla comunicare. Demonstreza-i ca il poti ajuta si ca esti langa el de fiecare data si il sustii.