Categorii

Dupa Varsta

Promotii

Newsletter

Sarcina este un moment frumos din viata unei mamici care nu poate fi uitata niciodata. Ea aduna fel si fel de amintiri de care iti vei aduce aminte toata viata. Totusi, chiar daca este cea mai frumoasa si mult asteptata etapa din viata oricarei femei, sarcina este si o experienta mai putin placuta care te poate face sa uiti de primele miscari ale micutului in burtica sau sa ii auzi pentru prima oara bataile inimii. Cu siguranta stii ca sarcina nu este tot timpul o experienta usoara si placuta, de aceea trebuie sa fii pregatita si pentru momente nefaste si sa ai rabdare.


Cele mai frumoase momente ale sarcinii


Primele imagini cu cel mic


Multi parinti poate prefera sa nu afle sexul micutului, dar primele imagini cu bebelusul este o experienta unica in care se lasa cu multe lacrimi si momente emotionante. Acest lucru se intampla in cabinetul medicului, atunci cand ii vei descoperi pentru prima data nasucul, manutele, pozitia fatului si piciorusele lui. Aceste imagini iti vor ramane intiparite in minte pentru toata viata. Trebuie sa traiesti acea clipa deoarece ea va forma o cutiuta plina cu amintiri de nepretuit si emotii pe care nu le-ai mai trait vreodata.


Rasfatul din partea celor din jur


Cu siguranta toti cei din jur se vor purta cu tine cu delicatete si vor incerca sa te faca sa te simti cat mai confortabil. Ei vor face tot posibilul sa te protejeze si sa te ajute in aceasta etapa a vietii tale. Probabil, dupa un timp grija continua pe care ti-o poarta cei din jur te va enerva. Insa, atunic cand vezi ca partenerul tau iti aduce micul dejun la pat, prietenele tale te scot la salon sau la spa si soacra ta are grija ca locuinta in care locuiesti sa fie curata, cu siguranta va deveni un rasfat pentru tine si vei profita din plin.


Trimestrul al doilea de sarcina


In primul trimestru de sarcina, vei avea fel si fel de simptome neplacute care te vor face sa ai o stare de spirit negativa, burtica va creste incontinuu iar greturile nu iti vor da pace. Insa, in trimestrul de mijloc, aceste simptome vor disparea iar tu te vei simti mult mai bine si te vei bucura din plin de sarcina. Vei radia de fericire iar starea ta de spirit va atinge o cota de fericire pe care nu ai crezut vreodata ca o ai.


Momente neplacute din sarcina


Oboseala


Oboseala va ajunge sa joace multe feste cu organismul tau si mai ales cu nervii tai. In primul trimestru, starea de moleseala si de oboseala te va cuprinde din plin, in al doilea trimistru o va lasa putin mai moale, iar in al treilea ea va reveni si te vei simtii din nou fara putere, neputincioasa iar plimbarile in parc vor fi o mare provocare pentru tine.


Greturile matinale


Greturile matinale sunt primele simptome care isi vor face simtita prezenta in timpul sarcinii. Aceste greturi se vor manifesta mai ales dimineata, iar ele vor fi insotite uneori si de dureri de cap. Totusi, partea buna este ca ele vor trece repede, odata ce treci de primul trimestru de sarcina


Ultima luna de sarcina


Ultima luna va fi cea mai grea luna, chiar si din punct de vedere corporal. Burtica imensa iti va face zilele tot mai grele, bebelusul va apasa pe toate organele, mersul iti va fi tot mai ingreunat, vei avea insomnii si nu te va mai incapea nici o haina. Vestea cea buna insa, este ca nu va dura mult si vei ajunge sa iti tii pentru prima oara micutul in brate, iar toate aceste greutati vor fi date uitarii.