Categorii

Dupa Varsta

Promotii

Newsletter

Sarcina este un moment unic in viata unei mamici. Aceasta experienta este un moment foarte asteptat, iar tu trebuie sa il traiesti pe din plin. Insa, acest drum nu este tot timpul presarat doar cu bucurie si armonie, el mai are si anumite simptome inconfortabile si jenante. Toate aceste simptome sunt normale pentru aceasta perioada, nu trebuie sa te alarmezi sau te stresezi in privinta lor. Totusi, pot exista unele riscuri care pot semnala prezenta unor complicatii, iar cel mai indicat este sa mergi imediat la doctor. Mai jos vom incerca sa detaliem cateva simptome pe care le poti manifesta in primele trei luni de sarcina, adica primul trimestru:


Febra


Daca esti gravida, febra poate fi un factor alarmant si periculos in primul trimestru. Daca ea depaseste valoarea de 38 de grade Celsius este recomandat sa te prezinti imediat la medic. Cel mai adesea, febra poate sa apara atunci cand ai o infectie in organism, iar daca nu este depistata si tratata la timp, poate deveni foarte periculoasa pentru evolutia fatului. Cand ai febra in prima parte a sarcinii, cel mai bine este sa mergi de urgenta la medic, pentru a iti depista infectia si sa urmezi tratamentul adecvat. In acest fel vei putea evita eventualele complicatii.


Varsaturi severe si greturi


Unul dintre cele mai intalnite simptome comune in primele luni din sarcina sunt greturile. Acest simptom il manifesta majoritatea femeilor gravide. Acestea nu sunt periculoase si nu prezinta nici un semn al unei complicatii, doar atunci cand devin severe, se indesesc si prezinti nenumarate episoade de varsaturi. Cauza acestor greturi si varsaturi poate fi deshidratarea. Ea este o afectiune periculoasa atat pentru tine cat si pentru fatul tau. Pentru linistea ta, mai bine te prezinti la medic pentru mai multe investigatii. In acest fel te asiguri ca nu are de suferit sarcina ta si nici tu.


Dureri severe de cap


Durerile de cap sunt considerate si ele normale in primele 3 luni de sarcina. Aceste dureri sunt puse pe seama schimbarilor fizice si dezechilibrelor hormonale care vin la pachet cu instalarea sarcinii. Totusi, daca aceste dureri de cap devin severe si nu dau nici un semn ca s-ar diminua, chiar daca ai administrat un calmant, atunci ar fi indicat sa mergi la medic. El cu siguranta va depista cauza acestor dureri si iti va prescrie tratamentul corespunzator.


Crampe abdominale


Crampele abdominale nu sunt un semn bun daca se manifesta in primele luni de sarcina. Totusi, s-ar putea sa simti un disconfort abdominal atunci cand embrionul se implementeaza in uger, dar daca aceste crampe devin severe s-ar putea sa fie o sarcina ectopica, ceea ce necesita o investigatie detaliata a medicului. Daca crampele abdominale devin severe, cel mai bun lucru este sa mergi la medic pentru mai multe analize medicale.


Sangerari vaginale


Sangerarile vaginale abundente nu sunt normale in primele luni de sarcina. Ele pot anunta un avort spontant sau o sarcina ectopica. Daca constati o astfel de manifestare este important sa mergi de urgenta la medic pentru a te asigura ca sarcina decurge fara pericol si sa primeste ingrijirile corespunsatoare.