Acest site foloseste cookie-uri. Prin navigarea pe acest site, iti exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citeste aici

Ultimele Stiri

Frigiderul este un aparat electrocasnic care nu lipseste din nici o casa si este o piesa de baza in orice bucatarie. Datorita lui poti pastra o sumedenie de alimente perisabile sau mancaruri gatite pe un termen mai lung. Daca apelezi la o organizare corecta si eficienta a alimentelor in frigider, poti reduce riscul inmultirii germenilor, cresterea termenului de valabilitate a alimentelor si alterarea produselor. Prin abordarea unei astfel de strategii, te poti bucura de mancaruri proaspete si hranitoarea in fiecare zi alaturi de familia ta. Poti urma cateva sfaturi utile pentru depozitarea corecta in frigider a principalelor categorii de alimente, astfel incat sa iti fie mai usor si la indemana sa prepari retetele favorite ale familiei tale.


Untul si margarina


Untul si margarina sunt nelipsite din bucataria casei si sunt considerate ingrediente de baza. Ele pot fi folosite pentru prepararea unor retete, pentru sandwich sau sunt servite ca atare pe unele tipuri de produse de panificatie. Daca stii ca le consumi intr-o perioada scurta de timp, le poti lasa in amabalajul original, insa daca le folosesti pe o perioada lunga, este indicat sa le depozitezi intr-o bol de sticla acoperit in frigider. Daca pastrezi untul pe un termen lung, cele mai bine se pastreaza in congelator.


Branza si cascavalul


Branzeturile cremoase si moi trebuie tinute in cutii speciale care sunt bine ambalate si trebuiesc inchise dupa fiecare utilizare. Chiar si branzeturile tari, cum ar fi cascavalul sau telemeaua, trebuie pastrate in cutii speciale de depozitare, acoperite pentru a nu permite patrunderea aerului, germenilor sau a mirosului. Cascavalul sau branzeturile pot fi depozitate mai in spatele frigiderului, deoarece au un termen de valabilitate mai inalt, insa cremele de branza trebuiesc puse in fata doarece trebuie consumate mai repede.


Laptele


Laptele este probabil unul dintre cele mai consumate alimente, deoarece este baza unei alimentatii sanatoase, in special a celor mici. Laptele se tine in ambalajul original si de preferabil se depoziteaza in frigider, pe rafturile pentru sticle. Se spune ca laptele depozitat in ambalaje transparente este mai slab calitativ. Aceste lucru se datoreaza faptului ca razele de lumina patrund prin cutii si anuleaza o mare parte din continutul nutritional al acestuia.


Fructele si legumele


Fructele si legumele sunt alimentele ce trebuie tot timpul sa se regaseaza in casa sau in meniul zilnic al celui mic, cat si al tau. Daca stii sa le depozitezi in conditii corespunzatoare, ele isi pastreaza prospetimea si aroma mai multe timp si chiar reusesc sa isi mentina toate substantele nutritive intacte. Este bine sa stii ca legumele si fructele trebuiesc depozitate in ladita frigiderului care este special conceputa pentru depozitarea unor astfel de alimente.

Iata cateva conditii care trebuie sa se intruneasca la depozitarea lor:


• Cele mai multe fructe si legume se pastreaza in pungi de hartie. Daca le depozitezi in pungi de plastic ele lasa apa si umiditate poate duce la alterarea alimentelor
• Trebuiesc ambalate separat pentru a nu se atinge intre ele.
• Este recomandat sa nu le speli inainte de a fi refrigerate. Cel mai bine se depoziteaza in starea lor naturala, cum au fost recoltate.
• Depoziteaza-le in frigider cu tot cu frunze si radacini. In acest fel, radacinile sau firele contribuie la pastrarea prospetimii lor.