Categorii

Dupa Varsta

Promotii

Newsletter

Educatia copiilor a suferit cu siguranta multe transformari si schimbari de-a lungul timpului. Acest lucru s-a intamplat din pricina mai multor factori, precum schimbarea mentalitatilor sau adaptarea la modernitate si evolutia ei. Incepand cu anul 2011, majoritatea parintilor s-au vazut nevoiti sa implementeze in educatie folosirea dispozitivelor electronicelor si a gadgeturilor. Totusi, parintii din zilele noastre ar trebui sa puna mai mult accent pe un stil de viata sanatos, sa il invete pe micut sa iubeasca sportul si miscarea fizica si sa il invete sa comunice. Aceste tendinte moderne si noi ar trebui incluse in educatia copilului, iar parintii sunt direct responsabili pentru cresterea unui copil sanatos si puternic.


Traim intr-o epoca in care internetul si retelele de socializare, Facebook si Twitter, isi fac puternic cunoscuta prezenta chiar si in randul copiilor. Aceste platforme sociale, dar si televiziunea ne pot influenta viata, prin deciziile pe care le luam. Diferite posturi de televiziune difuzeaza emisiuni la ore de varf, care nu sunt tocmai adecvate si nu tin cont de copii si de educatia lor. In ziua de astazi principalele interese sunt telefoanele inteligente, tabletele, cluburile si masinile. Intr-o astfel de societate, tu care parinte te trezesti in postura de a fi nevoit sa pui bazele educatiei micutului tau si sa il ajuti sa devina un adult puternic si responsabil.


Educatia in tehnologie


Cu siguranta, tehnologia este principala atractie pentru copii din ziua de astazi. Laptopuri, smartphone-uri, mp4player, tablete si alte gadgeturi sunt jucariile preferate ale micutilor chiar de la o varsta frageda. Intr-o astfel de lume, nu ai cum sa ii interzici copilului sa butoneze un astfel de device. Trebuie sa fii constient ca mai devreme sau mai tarziu aceste componente vor deveni o parte importanta in viata lui. Cel mai important este sa stii cum sa le implementezi printre atributiile lui zilnice si sa il responsabilizezi in utilizarea lor. Incearca sa ii impui anumite limite in timpul petrecut pe laptop, televizor sau tableta si arata-i cum poate invata lucruri si informatii utile de pe aceste gadgeturi.


Educatia Fizica


In aceasta epoca moderna in care lumea devine tot mai comoda, este important sa il obisnuiesti pe micutul tau cu o viata activa. Nu astepta ca el sa faca la scoala cunostinta pentru prima data cu educatia fizica, poti chiar tu sa ii arati de acasa primiii pasi. Copiii din ziua de astazi au tendinta sa devina tot mai sedentari, datorita tabletelor si a telefoanelor inteligente care si-au facut prezenta in viata lor. Pentru a combate aceste consecinte daunatoare asupra sanatatii, parintii se vad nevoiti sa deschida apetitul micutilor pentru sport si miscare fizica.


Educatia ECO


Sa il adaptezi pe micutul tau la un stil de viata ECO inseamna sa il inveti sa pretuiasca si sa iubeasca natura si sa ii arati cum sa traiasca sanatos. Prin adoptarea unui stil de viata ecologic ii oferi copilului o alimentatie sanatoasa, o ingrijire naturala si un mediu de viata in care sa creasca sanatos. Pe langa un stil de viata sanatos, prichindelul tau poate invata si anumite reguli si bune maniere in public, cum ar fi sa nu arunce gunoaie pe jos, sa le depoziteze in containere si sa nu rupa sau sa calce florile din jur.