Categorii

Dupa Varsta

Promotii

  • Mickey Mouse
    35,00 lei 27,00 lei Nu mai este in stoc

    save -8,00 lei

Newsletter

Din ce in ce mai multi parinti moderni isi fac griji pentru jucariile care pot pune in pericol sanatatea copiilor lor. Acest lucru se datoreaza materialelor de proasta calitate, a formelor lor sau vopselii care se aplica pe ele. Odata cu apropierea sarbatoriilor de iarna, febra cadourile de abia a inceput, iar tu trebuie sa ai multa grija sa gasesti jucaria perfecta pentru micutului tau. Multe dintre aceste jucarii au inscrise pe eticheta precum ca sunt jucarii sigure, dar daca sunt la mana a doua sau imprumutate iti este greu sa observi daca prezinta un risc ridicat pentru copil.


Jucariile facute din plumb


De fiecare data cand mergi la cumparaturi cu scopul de a achizitiona o jucarie micutului tau, trebuie sa te uiti pe eticheta si sa citesti informatiile inainte de a cumpara. In acest fel, vei stii daca ea prezinta siguranta si daca nu este facuta din materiale daunatoare sanatatii. Incearca sa eviti jucariile facute din plumb, deoarece plumbul este considerat un metal toxic si poate pune in pericol santatea prichindelului. Plumbul poate fi absorbit usor in organism, prin contact cu pielea sau atunci cand cel mic il introduce in gura. Daca acea jucarie este compusa din plumb, dar pe eticheta nu se specifica acest lucru, nu il cumpara. Este bine sa te orientezi spre un produs pe a carui eticheta sunt trecute toate detaliile.


Jucarii galagioase si asurzitoare


Multe jucarii pe care le gasim pe piata sunt extrem de galagioase, lucru care poate pune in pericol sanatatea auzului celui mic. Chiar si acele jucarii muzicale destul de zgomotoase, care sunt folosite la adormirea micutului si emit sunete din natura, au fost puse sub semnul intrebarii de catre specialistii canadieni. Multi dintre acesti specialisti sunt de parere ca multe dintre produsele care se afla pe piata depasesc limta de 50 de decibeli, limita care este considerata sigura pentru auzul copiilor. In consecinta, cele care depasesc limita de 50 de decibeli, pun in pericol auzul dar sunt nocive si pentru dezvoltarea limbajului sau a vorbirii pe viitor. Este recomandat sa il obisnuiesti pe prichindel cu jucarii care nu sunt foarte zgomotoase.


Jucarii pe baza de magneti


Majoritatea copiilor sunt atrasi de magneti si modul cum se lipesc ei de fier. Adesea, ei se joace cu magnetii lipiti de frigider sau iti solicita sa le cumperi jucarii care sa aiba in componenta lor si magneti. Trebuie sa stii ca in contact cu pielea sau atunci cand cei mici ii rontaie, pot pune in pericol sanatatea. Asigura-te ca atunci cand cumperi jucarii care au si magneti, acel magnet sa fie acoperit in totalitate de un material. In acest fel ele sunt considerate sigure pentru sanatate, iar prichindelul nu intra in contact cu acest material nociv.


Jucarii de mici dimensiuni


Atunci cand optezi pentru jucarii de dimensiuni mai mici, primul lucru care trebuie sa il ai in vedere este varsta copilului. Pot exista riscuri ca el sa inghita jucaria, iar acest lucru ii poate pune chiar viata in pericol. Daca copilul tau are o varsta la care ii poti explica in ce consta aceste pericol si ca el nu are voie sa nu introduca jucaria in gurita, atunci poti lua si o astfel de jucarie.