Categorii

Dupa Varsta

Promotii

Newsletter

Cu siguranta, pentru a avea o familie fericita, trebuie sa depui unele eforturi consistente in acest sens. Armonia, fericirea, voia buna si bucuria care unesc o familie se poate obtine doar prin implicarea activa a tuturor. Nu este imposibil de obtinut, doar ca necesita si anumite sacrificii. Pentru a avea o familie fericita si unita, trebuie sa treci prin anumite etape si sa fii la curent cu anumite secrete ale famiilor fericite, pentru ca la randul tau sa le pui in aplicare, alaturi de familia ta.


Activitati de grup


O familie fericita si unita isi creeaza legaturi solide, doar prin simplul fapt ca se implica in numeroase si variate activitati de grup. Aceste activitati ajuta intreaga familie sa se relaxeze, dar si sa se apropie. Printre aceste activitati se grup se enumera iesirile la restaurant, la picnic, la film, serile de jocuri de societate, excursiile, vacantele si participarea la meciurile de fotbal. Sa nu uitam ca cea mai importanta activitate care se poate organiza in familie este pregatirea mesei de Craciun. Toate aceste activitati sunt menite sa intareasca legatura intre membrii familiei si sa aduca un zambet pe buzele lor.


Fiecare alege sa faca parte din familie


Nu iti poti alege parintii, copiii, surorile, fratii sau alte neamuri. Dar, cu siguranta poti alege sa faci parte cu adevarat din familie si sa devi membru al unei echipe bine sudata. Intr-o familie, fiecare membru contribuie la fericirea si bucuria celor apropiati si nu doar la indeplinirea intereselor personale. Asadar, daca vrei sa faci parte dintr-o familie fericita, unita si care sa fie cu adevarat o echipa, trebuie sa alegi sa fii in fiecare zi un adevarat partener. Trebuie sa iti sustii apropiatii, la bine si la rau, si sa incerci sa ii intelegi, sa ii asculti, chiar daca nu esti de acord cu ideie lor, si sa le oferi sprijinul tau neconditionat.


Respecta-ti promisiunile


O familie fericita se bazeaza pe adevar, iar cuvantul dat este un legamant. Atunci cand promiti ca vei face ceva, ca de exemplu sa ajungi la un meci de fotbal al copilului sau la o serbare de sfarsit de an, este important sa iti tii promisiunea. In calitate de copil, daca le-ai promis parintiilor ca vei incerca sa inveti mai bine sau ca iti vei lua fratiorul sau surioara de la scoala, este esential sa o si faci. Respectarea promisiunii contribuie la dezvoltarea legaturilor de incredere si la sentimentul de siguranta. Acest lucru este important pentru sanatatea emotionala, dar si pentru fericirea copiilor.


Sustinerea in vremurile grele


Cel mai usor este sa le fi aproape oamenilor in momentele de bucurie si fericire. Insa, iubirea neconditionata si legaturile stranse se recunosc cand acea persoana se afla intr-o clipa de cumpana sau intr-un moment greu. O familie fericita este aceea care oferta membrilor ei sustinerea afectiva, morala si ii sunt aproape pentru a depasi o perioada dificila. In aceesi categorie se incadraza si intelegerea acordata unui copil care refuza sa primeasca sfaturile primite sau sa comunice cu membrii familiei. Este important ca prichindelului sa ii fie demonstrata iubirea neconditionata.