Categorii

Dupa Varsta

Promotii

  • Set de Ceai
    45,00 lei 39,00 lei Nu mai este in stoc

    save -6,00 lei

Newsletter

Fiecare persoana care are o surioara se poate lauda ca are un prieten pe care se poate baza cu incredere. Se spune ca surorile sunt mult mai responsabile decat fratii, se pot transforma in cei mai de incredere si buni confidenti si chiar au un efect benefic asupra sanatatii mentale. Totusi, pe langa toate aceste beneficii, specialistii sustin ca exista si alte lucruri interesante pe care ei au reusit sa le descopere in urma anumitor studii intreprinse de-a lungul timpului. Aceste studii s-au baza pe relatia dintre surori si frati sau chiar parinti.


Te fac mai placut in ochii altor persoane


Probabil, acest beneficiu este valabil mai degraba in cazul fratiilor care au surori mai mari. S-a dovedit ca surorile sunt responsabile pentru construirea unui comportament intens agreat de catre persoanele de sex feminin. Acest lucru este un adevarat avantaj pentru un baiat cand ajunge la maturitate, mai ales in relatiile pe care le va avea cu partenerele lor de viata. In urma anumitor studii, se pare ca baietii care au surori au obtinut un rezultat mai bun la testul care vizeaza gradul de competivitate si independenta, iar fetele care au avut surori au avut scoruri mai bune la testele de abilitate si sensibilitate.


Stimuleaza sanatatea mentala


Se spune ca surorile actioneaza asupra fratilor ca un sedativ, cu un efect calmant rapid. Dupa anumite studii, s-a ajuns la concluzia ca surorile au un efect major asupra sanatatii mentale. Ele sunt ca un real efect antistres si chiar promoveaza o stare de optimisim, calm si liniste asupra starii tale de spirit.


Sunt un sfatuitor si confident de incredere


In cazul in care ai o sora, trebuie sa stii ca ea poate fi cel mai bun confident al tau, mai ales cand vine vorba de probleme sentimentale. Ea este persoana perfecta cu care poti vorbi si este singura persoana dispusa sa asculte problemele tale si sa iti ofere un sfat prietenesc atunci cand este nevoie. Poti apela cu incredere la ea deoarece te va ajuta neconditionat. Specialistii sustin ca pe langa aceste beneficii, ea serveste si ca model de comportament in ceea ce priveste relatiile amoroase. Surorile mari sunt cele mai in masura sa ofere sfaturi si detalii legate de relatiile amoroase.


Surorile au mai multa grija de parinti


Surorile au o grija mai mare fata de parinti decat fratii. Se spune ca intr-o familie in care copii sunt de sexe diferite, fetele sunt persoanele care isi petrec mai mult timp cu parintii lor si chiar au mai multa grija de ei decat baietii. Specilistii spun ca prin aceasta grija, fetele incearca sa compenseze si lipsa de afectiune de care baietii dau dovada de cele mai multe ori.


Nu sunt rautacioase cu fratii mai mici


In cazul in care ai o sora mai mare, trebuie sa stii ca sunt sanse mai mici sa fii tachinat in copilarie, sa te certi cu ea sau sa ajungi la o altercatie. Se spune ca surorile mai mari sunt mai putin predispuse la comportamente rautacioase sau la acte de violenta cu fratii lor mai mici.