Acest site foloseste cookie-uri. Prin navigarea pe acest site, iti exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citeste aici

Ultimele Stiri

Cu totii stim ca basmele sunt acele lumi magice din carti care aduc o multime de beneficii in dezvoltarea micutilor. Toti copii sunt fermecati cand citesc despre spiridusi, zane, printese frumoase, persoane galante sau locuri fantastice. Aceasta lume poate reveni la realitate atunci cand copilul citeste si chiar extrage anumite invataturi necesare, cum ar fi o atitudine optimista sau lectii de viata morale. Nu exista nici un motiv pentru care sa il impiedici pe cel mic sa citeasca astfel de basme sau sa iti faci griji ca il poate influenta intr-un mod negativ. Incurajeaza-l pe puiutul tau sa citeasca basme scrise de Hans Chirstian Anderson sau de catre fratii Grimm. Aceste carti pot aduce doar elemente pozitive in procesul de buna dezvoltare a copilului si ii hranesc sufletul si sanatatea mentala.


Sunt o sursa de pozitivism


Cand este mic, pe copil il va marca tot ce aude, vede sau experimenteaza in copilarie si il va urma mai departe la maturitate. Trebuie sa stii ca majoritatea basmelor sunt pline de culoare, optimiste si incarcate cu fapte bune. Ele cu siguranta vor ajuta la dezvoltarea unei atitudini optimiste si la maturitate il va ajuta sa priveasca partea buna a lucrurilor. Dandu-l exemplu pe Greuceanu, acest basm il va ajuta sa invete ca binele invinge intotdeauna raul si ca el va trebui sa creada in acest lucru si sa gaseasca binele in toate problemele pe care le va intampina de-a lungul vietii.


Incurajeaza imaginatia si creativitatea


Specilistii spun ca cea mai eficienta perioada pentru o buna dezvoltare a imaginatiei este copilaria. Aceasta perioada este singurul moment al vietii in care micutul poate visa liber si poate crede fara a fi constrans ca nu exista nimic imposibil pe lume. Stim cu totii ca imaginatia este acea parte a gandirii care ne separa de alte forme de viata. Imaginatia este acel lucru care adauga putina culoare si chiar insemnatate lumii. Asadar, citind aceste basme in care sunt descrise taramuri fantastice, regate magice sau zane, ajuta la hranirea imaginatiei. Atunci cand ii citesti micutului tau despre un dovleac care se transforma in caleasca, el este incurajat sa gandeasca dincolo de realitate si sa isi creeze propria lume in minte, pornind de la cele auzite.


Incurajeaza micutul sa citeasca


Cu cat ii citesti mai mult prichindelului, cu atat el simte nevoia sa afle si sa descopere tot mai multe. Copilul cu siguranta va deveni un fan al cartilor si cand va invata sa citeasca, va incepe sa citeasca de unul singur tot mai multe carti. Intr-o lume care este invadata de jocuri inutile sau in care tehnologia reuseste sa ocupe aproape tot timpul nostru, pasiunea pentru carti este ca o gura de aer. Cititul hraneste sufletul si mintea. Dupa aceasta regula, trebuie sa il educi pe micutul tau. Citind carti, copii vor descoperi sentimente, emotii noi si alte simturi, totul datorita acestor povesti minunate.


Contribuie la dezvoltarea morala


Cititind basme, micutul va stii care este diferenta dintre bine si rau si va extrage lectii de viata importante, care il vor ajuta la maturitate. Fiecare basm in parte are o morala care trebuie invatata. Basmele devin un instrument important in educatia copilui din punct de vedere etic, deoarece folosesc puterea exemplului.