Categorii

Dupa Varsta

Promotii

Newsletter

Odata cu reintoarcerea la munca, probabil te vor incerca anumite sentimente de tristete si chiar vinovatie, deorece nu vei mai putea fi 24 din 24 de ore cu micutul tau. Te gandesti daca va ii fi bine alaturi de persoana careia ii incredintezi aceasta misiune, daca el nu va plange, daca nu ii va fi foame sau daca ii va fi dor de tine. Toate aceste ganduri iti vor influenta randamentul la lucru si nu te vei putea gandi la altceva. Inainte sa te incerce aceste mustrari de constiinta, trebuie sa te gandesti si la partea buna a lucrurilor. Trebuie sa stii ca exista si anumite beneficii de pe urma acestei decizii, avantaje care se vor revarsa asupra micutului. Chiar daca vine greu de crezut, prichindelul tau va avea de beneficiat de pe urma intoarcerii tale la servici.


Apreciaza si respecta munca


Trebuie sa tii cont de un singur lucru, daca te intorci inapoi la munca dupa nastere, acest lucru nu inseamna ca iti abandonezi copilul. Dimpotriva, vei deveni un exemplu pozitiv pentru el, deoarece ii vei oferi indirect o lectie de viata importanta: trebuie sa muncesti pentru a obtine ceea ce iti doresti si munca este buna. Cand va ajunge la maturitate, micutul tau va ajunge la momentul cand va trebui sa se angajeze si sa iti castige banii lui, prin fortele lui proprii. Este foarte bine ca el sa invete si sa aprecieze munca inca de mic, sa ii descopere necesitatea si sa o valoreze. Chiar tu poti fi un model pozitiv pentru el.


Copilul are performante scolare mai bune


Se spune ca micutii ai caror mame lucreaza, tind sa aiba performante scolare mai bune, spre diferenta de copii ai caror mame sunt casnice. Acest lucru s-a confirmat in urma unui studiu la care au participat peste 100.000 de copii pe o perioada mai lunga de 10 ani. Specilistii au facut o comparatie intre rezultatele micutilor ai caror mame stau acasa si micutii ai caror mame lucreaza. Dupa o atenta comparatie, s-a ajuns la concluzia ca intoarcerea mamelor la serviciu are un efect benefic asupra performantelor scolare ale micutilor.


Micutul te pretuieste mai mult


Daca stai acasa aproape toata ziua cu micutul tau, risti ca el sa nu te mai aprecieze la fel de mult pe cat ti-ai dori tu. Este si de inteles, doarece stand alaturi de tine o zi intreaga, prezenta ta va deveni ca o rutina pentru el. Insa, daca te vei reintoarce la munca, nu vei mai petrece asa mult timp alaturi de el, iar cel mic va incepe sa iti simta lipsa. In acest fel, micutul va incepe sa te aprecieze mai mult si sa profite de fiecare secunda care o poate petrece alaturi de tine.


Cel mic are sansa la o educatie mai buna


Odata ce te reintorci la munca, inseamna ca si bugetul familiei va avea de beneficiat. Acest lucru inseamna ca vei avea oportunitatea sa ii oferi micutului sansa de a participa la anumite cursuri speciale, cum ar fi dansuri, activitati educative si ateliere. Toate aceste cursuri specializate ii vor fi esentiale in dezvoltarea lui.