Categorii

Dupa Varsta

Promotii

Newsletter

Uneori, dupa ce apare bebelusul, multe relatii de prietenie sunt, din pacate, sortite destramarii. Acest lucru nu se intampla din voia cuiva, ci pur si simplu din cauza ca odata cu venirea copilului interesele incep sa se schimbe. Cel mic iti va acapara toata atentia, grija, timpul, iar cei din jurul tau se vor simti neglijati si vor incepe sa se indeparteze tot mai mult de tine. Se pare ca nu toate persoanele din jurul tau iti inteleg nevoia de a-ti dedica mai mult timp familiei si copilului. Acest lucru te va face sa pierzi cativa prieteni, chiar si dintre cei mai apropiati.


Prietenia cu alti parinti


Din momentul din care devi mamica, involuntar te vei imprieteni cu alti parinti, cu varsta asemanatoare cu a ta. Aceasta legatura de prietenie se incheaga de la sine, deoarece impartasiti aceleasi interese, cum ar fi viata de familie, copiii si multe altele. O astfel de prietenie te va ajuta sa afli lucruri noi legate de copii si chiar sa gasiti impreuna unele activitati relaxante. Profita de aceasta prietenie si propune-le fel si fel de activitati sociale, cum ar fi picnicuri la iarba verde impreuna cu copii, excursii, petreceri sau plimbari prin parc. In acest mod, veti avea ocazia sa socializati mai mult chiar daca este si prichindelul cu voi.


Pastreaza adevaratele prietenii


In clipa in care devii mama, ti se va ivi o oportunitate excelenta pentru a face putina curatenie printre prieteni si vei afla care iti sunt prietenii cei mai apropiati. O prietenie adevarata este bazata pe comunicare sincera, ajutor si pe intelegere. Prietenii care te iubesc neconditionat vor fi alaturi de tine, indiferent de situatie. Un prieten adevarat nu se sfieste sa iti spuna, cu sinceritate, atunci cand are ceva pe suflet. In cazul in care se simte ignorat, sau nu ii mai acorzi destula atentie, el iti va spune. Este posibil ca atunci cand apare bebele, atat tu cat si partenerul tau, sa fiti absorbiti in totalitate de el, fara a va da seama. Prietenii apropiati va vor atrage atentia si vor incerca sa gaseasca anumite solutii, incat sa ii pastrati si pe ei in viata voastra. Acesta este un lucru bun, deoarece in acest fel va veti reactiva viata sociala.


Acorda atentie prietenilor care nu au familie


Daca legi foarte rapid prietenii cu persoanele care au copii, datorita intereselor comune, nu neglija relatiile cu cei fara familie si copii. Aceste relatii vor avea cel mai mult de suferit. Deseori, apropiatiilor care nu stiu ce inseamna viata de familie sau cum e sa ai un copil, le va fi greu sa inteleaga de ce nu te mai poti intalni cu ei atat de des. Nu vor intelege de ce trebuie sa iei si copilul atunci iesiti la suc sau de ce trebuie sa pleci asa de repede acasa. Dupa o perioada scurta de timp, ei vor mai evita sa te cheme in oras sau la intruniri sociale. Trebuie sa fii foarte atenta si sa te asigura ca micutul nu este o piedica in calea socializarii tale cu astfel de prieteni.
Nu trebuie sa rupi relatiile cu ei si sa opresti orice fel de comunicare. Este important sa gasesti o cale de mijloc si timpul necesar sa poti iesi si cu ei, fara compania copilului.