Categorii

Dupa Varsta

Promotii

Newsletter

Cu siguranta, relatia de cuplu sau casnicia poate fii un model de viata si educatie pentru micutul tau. Din acest lucru, cel mic poate invata foarte multe lectii importante si la un moment dat isi va forma principii sanatoase pentru viitor. Specialistii spun ca familia este cel mai puternic instrument de invatare pentru prichindel, de aceea este foarte important ca lucrurile sa decurga bine in sanul familiei. Aceste lucruri vor influenta direct modul in care prichindelul vostru va privi la maturitate ideea de famile si de cuplu. Doar din sanul familiei, cel mic va invata ce inseamna dragostea neconditionata, respectul pentru ceilalti, responsabilitatea si angajamentul.


O casnicie fericita


Desigur, este inca mic si mai trebuie sa creasca pana cand micutul vostru va ajunge la perioada la care ajunge sa se casatoreasca. Insa, nu este prea devreme ca el sa invete care sunt valoriile sau principiile unei casnicii fericite. Trebuie sa stii ca inainte sa dovediti ca sunteti parinti buni pentru prichindelul vostru, trebuie mai intai sa fiti un cuplu fericit, intelegator si sa va respectati unul pe celalalt. Micutul deprinde de mic valorile care stau la baza unei casnicii fericite si frumoase din ceea ce vede la voi. Daca va acordati timp sau atentie unui celuilalt, daca sunteti iubitori si intelegatori, toate aceste lucruri sunt transmise ca un mesaj indirect micutului.


Respectul pentru ceilalti


La varste mici, copii nu inteleg prea bine ce este respectul. Pentru a il face sa inteleaga notiunea cuvantului, nu trebuie neaparat sa folosesti termeni complicati de explicare. In fapt, o lectie de invatare pentru prichindel va veni chiar din relatia pe care o aveti voi doi. Felul in care vorbesti sau te comporti cu sotul tau de fata cu cel mic, va spune multe despre respectul pe care i-l porti tu. Daca ii vorbesti frumos chiar si atunci cand greseste sau daca il lauzi atunci cand are nevoie, cel mic va observa acest lucru. Odata ajuns mare, copilul tau va stii cum sa se comporte cu o persoana si cum sa ii prezinte respectul cuvenit.


Responsabilitatea si angajamentul


O casnicie trece uneori si prin perioade mai grele. Aici va iesi la iveala efortul pe care voi il depuneti pentru a depasi aceste momente dificile din relatia voastra. Toate aceste eforturi vor servi ca lectii de viata si pentru prichindelul vostru. Copilul va observa cat de mult munciti voi pentru a depasi momentele grele din familie. Aceste momente dificile includ supararea pe partener, frustrarea, problemele financiare sau pierderea unui loc de munca. Prichindelul va invata ca mariajul nu este o intruchipare a perfectiunii, ci un angajament durabil in care doua persoane colaboreaza si se sustin in momente dificile.


Trebuie sa fiti o echipa


Spiritul de echipa nu se regaseste doar in proiectele de la scoala sau in sporturi de grup. Micutul va deprinde pentru prima data principiile de baza ale aceste valori chiar din familie. El va observa cum tu si taticul sau va impartiti responsabilitatile din casa, cum va incurajati unul pe celalalt si cum va ajutati reciproc. Aceasta este o lectie valoroasa care il va ajuta inca din copilarie, cand va incepe sa imparta mai usor lucrurile si sa colaboreze cu colegii de scoala, dezvoltandu-si aptitudini sociale.