Categorii

Dupa Varsta

Promotii

Newsletter

De-a lungul timpului, educarea copilului a suferit multe modificari si transformari. Parintii au fost nevoiti sa se adapteze evolutiei ei. Spre exemplu, in urma cu cativa ani, parintii s-au vazut nevoiti sa implementeze dispozitivele electronice in procesul de educare a micutilor si sa dobandeasca abilitati de utilizare a gadgeturilor. Parintii trebuie sa puna mai multe accent pe comunicare, sa le insufle micutilor stilul de viata eco, precum si sa ii incurajeze sa iubeasca sportul si miscarea fizica. Toate aceasta sunt considerate tendinte moderne in educatia copiilor, iar parintii se vad obligati sa le foloseasca pentru a creste un copil sanatos si puternic.


Stim cu totii ca traim intr-o lume in care Facebook ne ocupa majoritatea timpului si ne influenteaza deciziile si modul de viata. Diverse televiziuni nu iau in considerare educatia copiilor si transmit la ore de varf diverse emisiuni si programe care le pot influenta cresterea si nu neaparat intr-un mod pozitiv. Acum, pentru copii, principalele interese sunt telefoanele, masinile si tabletele. In public, micutii se lovesc de violenta verbala sau fizica iar bancile scolii sunt acum destinate pentru a fi suport pentru laptopuri, telefoane sau tablete. Intr-o astfel de societate, tu ca parinte trebuie sa pui bazele educatiei micutului si sa il ajuti sa devina un adult responsabil, puternic si independent. Crezi ca o sa reusesti?


In pas cu tehnologia


Cu siguranta, tehnologia este principala atractie in ziua de astazi. In ultima perioada au aparut fel si fel de inventii tehnologice de ultima ora care au atras atentia tuturor. Printre aceste atractii se enumera laptopurile, tabletele, mp4player-urile, smartphone-uri si conecsiunile wi-fi. Aceste gadgeturi au devenit jucariile preferate ale micutului, chiar din primii sai anisori. Ca parinte, nu ai cum sa treci cu vederea acest val de noua tehnologie, constientizand ca la un moment dat ele vor deveni o parte importanta din viata copilului. Trebuie sa gasesti o modalitate si sa le introduci treptat in viata celui mic, impunand anumite reguli. Aplica anumite limite pentru timpul petrecut la tv sau la calculator, iar in timpul petrecut pe Internet ii poti arata cum poate invata lucruri noi care ii pot fi chiar utile la scoala sau pentru cultura sa generala.


Educatia ECO


Ar fi o mare realizare pentru tine daca ai reusi sa il inveti pe micutul tau sa iubeasca natura si sa traiasca sanatos. Prin acest stil de viata eco, cel mic va avea o alimentatie sanatoasa si o ingrijire cat mai naturala. Trebuie sa stii ca educatia eco are mai multe beneficii, iar printre acestea se enumera si cateva bune maniere pe care copilul tau le va invata. El va stii ca nu este bine sa arunce gunoaie pe jos, sau sa rupa florile ori sa mazgaleasca peretii sau bancile.


Educatia fizica


In ziua de astazi, educatia fizica incepe de acasa si nu de la scoala. Trebuie sa constientizam ca traim intr-o societate in care tehnologia este la putere, acaparand orice atentie si indepartand persoanele de la miscarea fizica ori de la sport. In compania tabletelor, a telefoanelor si a laptopurilor micutii vor avea tendinta sa devina sedentari. Ca parinte, trebuie sa intervi si sa il incurajezi pe micutul tau sa faca cat mai multa miscare fizica si sa inceapa sa iubeasca sportul. Ii poti cumpara o bicicleta, role sau il poti inscrie la diverse cursuri de dans sau chiar intr-o echipa de fotbal.