Acest site foloseste cookie-uri. Prin navigarea pe acest site, iti exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citeste aici

Ultimele Stiri

In momentul in care simți ca nu mai ai timp sa faci fata tuturor sarcinilor, cum ar fi responsabilitățile casei, sarcinilor de la serviciu si îngrijirea copilului, e timpul ca partenerul tău de viată sa iti ofere o mana de ajutor. Daca el pare pasiv, nu trebuie sa te superi pe el, deoarece de cele mai multe ori nu face lucrul acesta din nepasare, ci din cauza unui atitudini gresite pe care tu o afisezi fara sa iti dai seama. Trebuie sa iti convingi partenerul sa fie mai activ in cadrul căminului, facand apel la câteva strategii eficiente.


Trebuie sa stii ca incurajarea unor comportamente pozitive este cea mai de succes modalitate prin care poti sa iti convingi partenerul sa te ajute in treburile casnice. De aceea, atunci când vrea sa facă el de mâncare sau sa facă curat in casa, lauda-i bunavointa si multumeste-i.


Comunicarea dorintelor


Nu trebuie sa iti cenzurezi nemultumirile, atunci cand discutati felul in care trebuie sa va impartiti fiecare rolul in casnicie. Totusi, exprima-le intr-o forma prietenoasa, evitand astfel un conflict sau evitand sa pui vina pe seama lui. Trebuie sa fiti amandoi deschisi si sa spuneti ceea ce doriti sa se schimbe si unde ar fi cazul ca partenerul tau sa intervina si sa iti usureze sarcina. Puteti chiar discuta motivul pentru care el nu se implica, dar fara sa ii adresezi reprosuri. In acest fel, puteti crea o discutie productiva care poate fi benefic pentru amandoi si sa va ajutati unul pe celalalt la sarcinile pe care le aveti in casa. Totusi, cel mai important ramane cel mic, care trebuie sa aibă parte de cea mai atenta supraveghere si sa va asigurati ca nu duce lipsa de nimic.


Care este diferenta dintre ajutor si impartirea sarcinilor?


Odata ce partenerul tau te ajuta la prepararea unui fel de mancare sau daca l-ai rugat sa faca curat intr-o camera, nu te astepta ca el sa inceapa sa faca acest lucru regulat. Nu te gandi ca el va incepe sa imparta sarcinile cu tine si sa va considerati doi colegi cu atributii precise. Trebuie sa stii ca el va astepta mereu sa ii spui ceea ce trebuie sa faca, iar acest lucru este din cauza ca tu ti-ai asumat statul de persoana care i-a deciziile in casa. Trebuie sa regandesti aceasta problema si sa ii comunici care vor fi sarcinile lui de acum incolo. Nu trebuie sa mai astepte sa ii spui tu ceea ce trebuie sa faca, ci sa stie exact care sunt atributiile lui in casa.


Lucrul in echipa


In loc sa joci rolul de persoana care face aproape totul in casa, trebuie sa incepi sa imparti treburile cu partenerul tau. Sa stii ca puteti sa va bucurati de timpul petrecut impreuna in timp ce faceti curat prin casa, aveti grija de copil sau faceti de mancare. Trebuie sa stiti cum sa combinati utilul cu placutul si sa colaborati eficient. Casnicia voastra va merge perfect cu ajutorul acestor obiceiuri sanatoase si o comunicare pe masura.