Categorii

Dupa Varsta

Promotii

Newsletter

Gustarile sunt foarte importante pentru copil, de aceea ele trebuie incluse in meniul sau zilnic. Aceste gustari ii asigura si completeaza necesarul zilnic de calorii si nutrienti pentru ca micutul tau sa faca fata activitatilor solicitante de-a lungul zilelei. Pe langa necesarul zilnic de nutrienti, gustarile reusesc sa previna anumite boli grave, cum ar fi obezitatea. Este important sa te documentezi mai mult la acest capitol si sa stii care sunt beneficiile gustarilor dintre mese si de ce ele trebuie incluse in meniul zilnic al micutului.


Gustarile sanatoase previn diabetul, bolile digestive si obezitatea


Trebuie sa stii ca gustarile au si un rolul important in a preveni anumite boli, cea mai importante dintre acesta fiind obezitatea. Totusi, trebuie sa alegi cu grija ce gustari ii dai micutului, pentru a ii vor oferi energie fara un aport mare de calorii. In acest fel, greutatea micutului tau nu va fi data peste cap. Pe langa acest lucru important, gustarile dintre mese reusesc sa ii tina constant stomacul plin, evitand supaalimentarea si aparitia senzatiei de foame. Supraalimentarea poate conduce adesea la obezitate. Daca ii pregatesti micutului tau o gustare intre mese, ea ii va asigura o buna functionare a sistemului digestiv. Pe langa prevenirea obezitatii, gustarile sanatoasa previn si aparitia diabetului sau aparitia hipertensiunii arteriale. Dupa anumite teste, specialistii au reusit sa demonstreze ca aceste gustari imbunatatesc si functiile cognitive ale micutului, cum ar fi concentrarea sau memoria.


Ele contribuie la necesarul nutritional zilnic al micutului


Micutului tau se afla in plin proces de crestere, de aceea are nevoie de un aport consistent de nutrienti esentiali zilnic. Astfel, cel mic se va dezvolta sanatos si va reusi sa faca fata activitatilor uzuale, cum ar fi scoala, joaca, teme, alergari prin parc sau plimbari. Trebuie sa stii ca la o varsta frageda, un meniu cu doar 3 mese pe zi nu este recomandat. Stomacul micutului este prea mic pentru a consuma aportul alimentar necesar in doar 3 mese pe zi. Pentru a avea un organism energic si in putere, caloriile trebuie repartizate de-a lungul intregii zile. De aceea, este important ca intre mese, sa ii servesti micutului si cate o gustarica pentru a ii face plinul de energie al organismului. In acest fel, copilul va rezista pana la mesele principale ale zilei.


Alegerea gustarilor pentru micut


Dupa cum observi, gustarile sunt benefice pentru micut si il ajuta sa aiba parte de o crestere si dezvoltare sanatoasa. Totusi, trebuie sa stii ce anume sa ii prepari in aceste gustari, astfel incat sa nu ii dai alimentatia peste cap. Cea mai important regula atunci cand alegi gustarile este ca alimentul acela sa ii ofere mai multi nutrienti decat calorii. Aceasta inseamna sa optezi pentru categorii alimentare care sa ii ofere micutului energie, dar sa aiba un aport caloric cat mai mic. Printre gustarile recomandate de specialisti se enumera: lactatele, fructele proaspete, oleaginoasele, legumele proaspete, produsele din cereale integrale, ouala sau fructele uscate. Daca ai grija sa introduci aceste alimente in gustarea zilnica dintre mese, micutul tau va fi plin de energie tot restul zilei si cu siguranta va rezista pana la masa principala.