Categorii

Dupa Varsta

Promotii

Newsletter

In perioada copilariei exista cateva activitati pe care micutul le invata si care nu pot fi integrate intr-o categorie anume. Printre aceste activitati se enumera modelarea unui papusi din balon si faina, formarea baloanelor din guma de mestecat, jonglatul cu mingi si aruncarea unei pietre in lac. Chiar daca nu par mega interesante, ele sunt amuzante si pot contribui cu succes la dezvoltarea unor abilitatati si competente importante pentru viitor. Nu il lasa pe micutul tau se treaca peste astfel de experiente si invata-l cum sa faca astfel de activitati caraghioase. Daca stii mai multe decat cele enumerate, nu ezista sa i le arati.


Aruncarea unei pietre in lac


Atunci cand te afli cu micutul tau in aer liber si in apropierea voastra se afla un lac, poti organiza un mic concurs in care sa vedeti care dintre voi poate arunca pietricele in lac la distante mai mari. Probabil ca atunci cand te pregatesti sa arunca o pietricica in apa, constati ca prichindelul tau nu este prea priceput la aruncat. Nu sta pe ganduri si invata-l pe micutul tau cum sa o faca. Pentru inceput, arata-i cum sa tina piatra in mana, si anume ea nu trebuie tinuta cu pumnul, ci doar cu primele trei degete. Apoi, invata-l cum sa isi ia avant si cand este momentul potrivit sa ii dea drumul la piatra, pentru ca micutul tau sa o arunce cat mai departe in apa. Cel mai bine sa invata exersand, asa ca nu te baza pe multe explicatii si pune-l sa arunca cat mai multe pietricele in apa.


Baloanele din guma de mestecat


Baloanele din guma de mestecat au fost tot timpul un subiect aprins intre parinti si specialisti in procesul de disciplinare al micutilor. In timp ce unii cred ca este doar o placere nevinovata a copilariei, altii considera ca prin acest lucru se incalca regulile de eticheta comportamentala in societate. Oricum ar fi, copii cu siguranta ar dori sa invete cum se formeaza baloanele imense din guma de mestecat. Cel mai bine este sa il inveti chiar tu sa le faca. Astfel, vei avea sansa sa te distrezi alaturi de micutul tau si sa petreci mai mult timp cu el. Ofera-i copilului tau o guma de mestecat si spune-i sa o mestece pana devine elastica. Dupa aceea arata-i cum sa o aseaza in dreptul dintilor din fata, cum sa impinga guma cu limba si apoi sa sufle aer in ea, pana se formeaza balonasul. Cu siguranta, nu va reusi sa il faca din prima, dar cu un antrenament intens si multe exercitii, cu sigurata va reusi sa il formeze. Nu uita sa ii lauzi reusita si apoi sa ii spui ca nu este respectuos sa faca baloane in public, ci doar cand va distrati impreuna.


Jonglatul cu mingi


Daca observi ca micutul tau este pasionat de jonglerii sau de lumea circului, cu siguranta ca va fi incantat atunci cand vei vrea sa il inveti cateva scheme simple de jonglerii. Pentru inceput, arata-i pozitia si anume sa stea in picioare, drept, cu picioarele departate. Capul si privirea sa fie mereu atintite in sus, in acest fel cel mic nu isi va vedea mainile, ci doar mingile in aer. Trebuie sa aiba cate o minge in fiecare mana, deoarece cand o arunca pe prima si ajunge in punctul maxim de inaltime, sa o arunce pe cea de-a doua. Ca si in cazul celorlalte activitati, este nevoie de mult antrenament si practica, dar cu siguranta va puteti distra grozav impreuna.