Categorii

Dupa Varsta

Promotii

Newsletter

A trecut iarna, iar primavara incepe sa isi ia rolul in serios. Acesta este anotimpul cand copiii ies din casa si incep sa exploreze parcurile in descoperirea celor mai interesante locuri. Ceea ce trebuie sa stii este ca atunci cand micutul tau iese afara, exista riscuri care ii pot pune sanatatea in pericol. Inainte ca cel mic sa dea fuga afara, sa se rostogoleasca prin iarba si sa puna mana pe diferite obiecte, trebuie sa descoperi principalele masuri de siguranta pe care trebuie sa le iei in sezonul de primavara.


Protejeaza-l impotriva razelor nocive ale soarelui


Odata cu venirea primaverii, soarele isi face si el simtita prezenta, atat prin incalzirea mult asteptata, dar si prin pericolele expunerii necontrolate la soare. Trebuie sa fii pe faza si sa il protejezi pe micutul tau impotriva efectelor nocive ale razelor UV. Printre aceste masuri de protectie se enumera acoperirea capului cu o sapca sau palarie, aplicarea unui strat de crema cu protectie solara si imbracarea micutului cu hainute deschise la culoare. Punand in aplicare cateva din aceste metode de protectie, micutul tau se va putea bucura de razele soarelui in siguranta.


Verifica siguranta dispozitivelor publice de joaca din spatiile verzi


Cu siguranta, atunci cand vremea este frumoasa, iar iarba este de un verde aprins, prichindeii dau navala in parculete. Joaca in spatiile special amenajate pentru micuti este una dintre principalele atractii primavara. Inainte de a il lasa pe micutul tau sa incerce dispozitivele publice de joaca, cum ar fi toboganul, leaganele sau alte dispozitive, trebuie sa verifici siguranta lor. Inainte ca prichindelu sa se dea pe unul dintre ele, analizeaza-l astfel incat sa nu fie deteriorat, rupt sau slabit. In acest fel, previi situatiile in care micutul tau poate cadea si suferi leziuni grave. Si nisipul din parculete intra in aceasta categorie. Stim bine ca micutii adora sa se joaca in nisip, sa construiasca castele de nisip sau sa utilizeze lopetica de nisip. Trebuie sa stii ca nisipul este plin de germeni si exista riscul sa se loveasca de fel si fel de obiecte contodente, seringi folosite sau alte lucruri ascutite. Verifica atent zona de nisip inainte ca micutul tau sa se joace pe ea.


Protejeaza-l impotriva alergiilor de sezon


Odata cu venirea primaverii, apar si alergiile de sezon. Aceste alergii sunt cauzate deseori de polenul florilor. Daca stii ca micutul tau este alergic, nu uita sa ii dai o doza de antihistaminic inainte de a iesi cu el in parculet. O alta metoda de prevenire este sa ii tii cat mai departe de zonele de risc, care sunt bogate in copaci infloriti si flori. Cu siguranta, nu doresti ca cel mic sa aiba o reactie alergica care sa ii strice buna dispozitie.


Protejeaza-l impotriva insectelor


Odata cu intrarea in sezonul cald si natura revina la viata si incep sa iasa la suprafata tot mai multe insecte. Printre aceste insecte se enumera capusele, tantarii sau alte insecte din iarba. Astfel, micutul tau risca sa fie muscat sau intepat si in urma lor sa apara reactii alergice. Pentru a preveni astfel de pericole, foloseste produce adevcate celor mici, iar daca puiutul tau a fost muscat de tantari, nu uita sa cureti zona afectata.