Categorii

Dupa Varsta

Promotii

  • Trenulet copii
    50,00 lei 42,00 lei Nu mai este in stoc

    save -8,00 lei

Newsletter

Un copil care este motivat are vointa de a face tot ii ce ii sta in putinta pentru a deveni mai bun in tot ceea ce face si fi intotdeauna un invingator. Ai grija sa descoperi principalele calitati ale micutului tau si sa il incurajezi mereu sa isi urmeze visele. Cultiva-i vointa de a castiga si de a trece peste toate obstacolele in scopul de a obtine ceea ce isi doreste cu adevarat. Totusi, ai grija sa nu cada in extrema cealalta, sa scape de sub control si sa devina incapabil sau un rasfatat care nu isi asuma infrangerile sau esecurile. Stim cu totii ca motivatia este cheie succesului, atat pe plan profesional, cat si pe plan personal. Totusi, acest lucru nu se invata la fel ca cititul, spre exemplu, si reprezinta o mare provocare pentru parinti, deoarece ei nu stiu de unde sa porneasca si care sunt tehnicile de a ii insufla spiritul de invingator micutului lor.


Pozitivism


Nici un om care il pune pe “nu” in fata sau inainte de orice, nu va reusi sa faca ceea ce isi propune si mai ales sa aiba succes in ceea ce face. Acest lucru este valabil si la copiii. Una dintre calitatile care defineste un om de succes este pozitivismul si optimismul. Micutul tau trebuie sa aiba o gandire orientata inspre obiective si scopuri si increderea ca le poate realiza chiar daca incearca numeroase metode inainte de a le duce la bun sfarsit. Acestea sunt cu siguranta calitatile unui copil motivat, puternic si care nu se da batut in fata piedicilor care ii ies in cale. Ai grija sa iti cresti prichindelul intr-un spirit pozitiv si optimist. Ajuta-l sa vada tot timpul partea buna a lucrurilor, dar nu il apara de greseli si esecuri, atunci cand sunt inevitabile. Micutul trebuie sa stie si cum este sa pierzi sau sa intampini greutati in indeplinirea obiectivelor. Doar din greseli poate invata.


Independenta


Incurajarea independentei micutului duce la insuflarea unei atitudini motivate. Acest lucru depinde in totalitate de tine, deoarece, in primii ani ai copilariei trebuie sa il incurajezi pe micut sa experimenteze tot felul de activitati de unul singur si sa capete treptat independenta in a isi pune masa singur, a manca, a merge singur la scoala sau a se imbraca singur. Toate aceste lucruri sunt pasi importanti facuti de prichindel pentru a ajunge sa fie pe propriile lui picioare si a duce la bun sfarsit tot ceea ce isi propune.


Curiozitate


Dorinta de a cunoaste este caracteristica fiecarui copil, care este orientat spre motivatie si succes. Fiecare prichindel este curios din fire si cu atat mai mult, trebuie lasat sa isi satisfaca curiozitatile, sa exploreze fiecare colt pentru a cunoaste cat mai multe. Desigur, trebuie sa fii pe faza si sa il previi daca lucrul care ii starneste curiozitatea este periculos sau distructiv pentru el.


Recunoastere


Un copil motivat si pozitiv este intotdeauna in cautare de recunoastere. Fiecarui prichindel ii place sa fie laudat sau apreciat pentru reusitele lui. Acestea pot fi considerate modalitati foarte simple pentru motivarea micutului si incurajarea lui in ceea ce face. Cu cat este apreciat mai mult cu atat este mai motivat sa mearga mai departe si sa fie dornic sa faca cat mai multe lucruri pe viitor.