Categorii

Dupa Varsta

Promotii

Newsletter

Jocul este deosebit de important in viata celui mic. Prin intermediul jocului copilul descopera lumea, dobandeste anumite abilitati, dar isi si dezvolta memoria si inteligenta. Exista o serie de jocuri simple, dar educative, pe care parintii le pot pregatii pentru micutul lor. Mai jos poti gasit 5 idei simple de jocuri pentru copiii de 3-5 ani. Aceste jocuri contribuie la dezvoltarea sanatoasa a celui mic.

1. Jocul gustului

Copiii adora micile gustarici din timpul zilei. Prepara ceva sanatos pentru micutul tau, care va adora cu siguranta sa fie invitat la o degustare.

Stoarce mai multe fructe si pune fiecare suc intr-un pahar diferit. Cel mic va trebuie sa analizeze culoarea si mirosul sucului la inceput pentru a ghici ce fruct este.

Apoi, copilul trebuie sa guste si sa indice fructul din care este facut. Jocul acesta este delicious pentru cel mic, educativ, dezvoltand simturile acestuia, dar ii va si ajuta pe micut sa indrageasca fructele, devenind mai usor pentru tine sa il obisnuiesti sa consume fructe regulat.Tableta Muzicala

2. Plimbarea prin natura

Ori de cate ori ai ocazia, copilul trebuie dus la plimbari prin natura. Aerul curat ii este benefic celui mic, la fel si miscarea, dar poti alege sa jucati un joc simplu cand sunteti afara, pentru a stimula inteligenta celui mic.

Invata copilul sa fie atent la sunetele din jurul sau: adierea vantului, fosnetul frunzelor, al apei sau sunetul pasarilor. Jocul il va face pe cel mic sa adore natura, descoperind in jurul sau mai mult decat un peisaj frumos.3. Jocul de-a oamenii mari

Set DoctorUnul dintre jocurile preferate ale celui mic este joaca de-a oamenii mari. Acest tip de joc are rolul de a stimula creativitatea si inteligenta celui mic, precum si imaginatia sa.

Micutul trebuie incurajat sa aleaga orice meserie isi doreste, intrand astfel in rolul unui personaj. Cei mai multi copiii vor alege meserii ale oamenilor pe care ii cunoaste, oameni din jurul lor pe care ii admira.

4. Teatrul de papusi

Set PapusiCopii adora teatrul de papusi si se vor distra cu siguranta sa manipuleze proprile papusi sau ursuleti de plus ca actori ai micutei lor scenete.

Un astfel de joc va stimula imaginatia celui mic. Copilul va alege personajele, povestea precum si replicile. Poti crea sceneta cu micutul tau sau poti chema cativa copii sa participle la aceasta activitate distractiva.
5. Joaca de-a povestitorul

Fiecare copil are o poveste preferata. Desigur, multi copii doresc ca parinti sa le citeasca aceasta poveste in repetate randuri.

computer de jucarieUnii copii invata sa citeasca singuri inca de la varsta de 5 ani. Daca micutul tau are o poveste pe care o adora, propune-i un joc interactiv. Acest joc presupune ca micutul tau sa schimbe ceva din povetea pe care o indrageste, final, actiune, devenind el insusi povestitorul.

Micutul poate fi incurajat si sa povesteasca cartea favorita unui alt membru al familiei. Aceasta ii va devolta memoria si imaginatia.

Prin joc copilul de 3-5 ani isi poate dezvolta memoria, poate invata sa asocieze sunete, poate dezvolta deprinderile unei vieti sanatoase si poate castiga mai multa incredere in sine.

Parintii sunt incurajati sa sustina joaca celui mic cu prieteni de varsta apropiata, pentru ca acestuia sa ii fie mai usoara tranzitia catre gradinita sau scoala.