Acest site foloseste cookie-uri. Prin navigarea pe acest site, iti exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citeste aici

Ultimele Stiri

Scaunul de masina trebuie sa fie pe lista de cumparaturi a viitoarelor mamici. Orice mama isi doreste ca cel mic sa fie cat mai in siguranta atunci cand se plimba in masina alaturi de parintii sai.

 

transfiguration androidDesigur, doatarea masinii cu un scaun auto pentru cel mic este reglementata potrivit legislatiei, intrucat copiii cu varsta de pana la 3 ani nu pot calatori in masina in lipsa unui scaun adaptat. Alegerea scaunului auto potrivit pentru micutul tau se realizeaza in functie de varsta, greutatea si inaltimea acestuia.

Modele de scaune auto existente spre vanzare trebuie sa indeplineasca unele standarde de siguranta, care sunt si specificate in lege. Acest obiect necesar celui mic trebuie instalat 100% corect pentru a evita orice pericol pentru copil.

In fapt, multi parinti nu stiu acest lucru, dar inainte de implinirea varstei de un an, scaunul bebelusului trebuie pozitionat invers sensului de mers. In cazul unui impact frontal riscul de ranire va fi mai mic in aceasta situatie. Totusi, inainte de a achizitiona un scaun auto, parintii trebuie sa fie siguri ca acesta este modelul potrivit.

Alege un scaun auto pentru bebe, potrivit greutatii si inaltimii sale

 Scaunul auto perfect adaptat greutatii si inaltimii copilului il va proteja pe cel mic in cazul unui accident rutier. Acesta va asigura siguranta copilului cu fiecare drum. Exista diferite grupe de scaune auto, depinzand de greutatea celui mic.

    Grupa 0, nou-nascuti pana in 9 kg.
    Grupa 0+, nou nascuti pana la 12 luni, sub 13 kg.
    Grupa 1, 9-18 kg, de la 9 luni la 3 ani.
    Grupa 2, 15-25 kg, de la 3 la 8 ani.
    Grupa 3, 25-36 kg, peste 6 ani.

Pentru nou-nascuti parintii pot achizitiona un scaun auto de tip scoica sau cosulet. Pe masura ce copilul creste, parintii pot opta pentru un model convertibil. Scaunul auto de tip inaltator este de regula recomandat dupa implinirea varstei de 6 ani, insa acest aspect va depinde de greutatea copilului.

Cand sa schimbi scaunul auto


Parintii nu trebuie sa se grabeasca sa achizitioneze un scaun de masina pentru cel mic sau sa il schimbe pe cel existent mult prea repede.

De fapt, aceasta decizie este luata de fiecare parinte in parte in functie de ritmul de crestere al copilului lor. Totusi, exista cativa factori care le pot arata parintiilor ca a venit momentul sa schimba scaunul de masina.


 Se recomanda trecerea la un nou model atunci cand crestetul celui mic depaseste partea de sus a scaunului auto.
    Daca greutatea copilului depasteste limita admisa de scaunul detinut, modelul trebuie schimbat.


Inainte de achizitioarea unui scaun auto nou este bine ca parintii sa fie siguri ca modelul respectiv se potriveste nevoilor celui mic. Dupa achizitionare, scaunul trebuie instalat corect pentru a asigura un grad ridicat de protectie bebelulsului.

Citirea cu atentie a manualului de instructiuni care vine cu modelul achizitionat este de asemenea importanta pentru ca acesta sa fie pozitionat cat mai sigur. Centura trebuie pozitionata corect, pentru protectie sporita. Plasarea acestuia in mijlocul banchetei din spate va reduce riscul de ranire a celui mic.

Un studiu lansat de organizatia Americana National Highway Traffic and Safety Administration a aratat ca 72% din scaunele instalate de parinti erau de fapt plasate intr-un mod necorespunzator.

Deci, multi parinti nu sunt suficienti de atenti atunci cand instaleaza scaunul auto al micutului lor, ceea ce creste gradul de ranire. Atunci cand este instalat correct scaunul auto poate chiar preveni pana la 71% riscul ranirii copilului intr-un accident.