Categorii

Dupa Varsta

Promotii

Newsletter

Inca inainte de nastere, copilul poate comunica cu mama prin loviturile sau miscarile din burtica. De asemenea, cel mic poate reactiona in diverse moduri atunci cand in apropierea mamei sunt anumite persoane, carora le poate auzi vocea. Totusi, mama dezvolta o relatie speciala cu micutul ei, inca inainte ca acesta sa vina pe lume, relatie care continua sa se dezvolte dupa nasterea celui mic. Specialistii spun ca exista o serie de moduri in care cel mic poate comunica din pantecele mamei.

Bebelusul poate auzi

Multe mamici vorbesc cu cel mic in timpul sarcinii. Vocea mamei este un sunet pe care micutul invata sa il recunoasca, tocmai de aceea cand sarcina avanseaza bebelusul va reactiona prin lovituri usoare ca raspuns la ceea ce mamica povesteste. Dupa nastere, cel mic va continua sa recunoasca vocea mamei, care il va face sa se simta in siguranta atunci ca va ajunge in casa noua.

Fatul simte intentiile si sentimenetele mamei

Bebelusul poate percepe orice emotii pe care le simta mama sa. Bebele traieste bucuria, tristea, supararea sau grija mamei de fiecare data cand aceste sentimente apar. Tocmai de aceea, femeile insarcinate sunt sfatuite sa fie cat mai relaxate in toata perioada sarcinii. Mai mult, incepand cu luna a 6-a fatul poate vedea, auzi, simti si invata. Cel mic poate chiar visa si isi poate aminti anumite lucruri.

Ce sa comunici bebelusului din burtica

Bebele poate auzi pot ce se intampla in jurul tau. Ii poti povesti celui mic despre lucrurile importante din viata ta, ii poti detalia mai multe despre familie, dar ai grija sa faci acest lucru utlizand cuvinte simple si scurte, cu pauza intre ele. Desi la inceput cel mic nu va percepe decat o voce calda, in timp va ajunge sa memoreze si sa perceapa ceea ce ii transmiti. Tonul utilizat trebuie sa fie cat se poate de calm, tandru si reconfortant.

Atingerile

Atingerile sunt la fel de importante in comunicarea cu bebele. Prin atingere copilul va simti dragostea mamici sale. Este recomandat ca mamica sa vorbeasca si sa mangaie burtica in acelasi timp, pentru a conecta atingerile cu vorbirea. In cazul in care cel mic loveste in burtica mamei, mamica poate reactiona prin mangaierea respectivului loc.

Bebelusii adora muzica inca din timpul sarcinii, iar anumite sunete il pot calma. De aceea, este o idee buna sa ii pui celui mic muzica atunci cand este foarte agitat. Momentul nasterii trebuie de asemenea pregatit cu bebelusul. Cand intrii in travaliu povesteste-i celui mic ce se intampla. In acest moment bebelusul este foarte speriat, iar vocea ta este singura care il poate face sa se simta in siguranta. Chiar daca mamica dezvolta o relatie foarte speciala cu bebelasul in timpul sarcinii, dupa nastere, copilul va recunoaste multe dintre vocile pe care le-a auzit din pantecele mamei. Cel mic va reactiona la orice sunet familiar, care il va ajuta sa se adapteze mai usor la noul mediu. Mama este cu siguranta alaturi de micutul ei in fiecare moment important al adaptarii acestuia la noul sau mediu de viata.