Acest site foloseste cookie-uri. Prin navigarea pe acest site, iti exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citeste aici

Ultimele Stiri

Sughitul la bebelusi

Nu rata Ofertele noastre din promotie
Jucarii Recomandate Pentru Bebelusi
Reduceri 30 % - Stoc Limitat - Click aici pentru a vizita pagina de promotii


Sughitul la bebelusi este de regula ingrijorator pentru parinti. In primele luni, copilul sughita la intervale regulate, mai ales dupa ce este hranit.

Totusi, parintii trebuie sa stie ca nu este nimic ingrijorator cu privire la acest lucru, sughitul fiind normal la bebelusi. Unele studii au aratat ca cel mic sughita inca de cand se afla in burtica mamicii lui. Sughitul poate aparea din a 6-a saptamana de la conceptie, iar toti copii dupa nastere vor experimenta acest lucru.

Care sunt cauzele sughitului la bebelusii?

De ce bebelusii sughita mai mult este o intrebare la care specialistii nu au reusit inca sa raspunda cu exactitate. Parerile sunt impartite aici, dar una dintre cauze poate fi faptul ca bebelusul mananca destul de repede, inghitand mai mult aer. O alta cauza este faptul ca cel mic mananca prea mult sau este foarte agitat in timp ce mananca.

O ipoteza acceptata de cei mai multi specialisti este ca sughitul la bebelusi este cauzat de imaturitatea sistemului nervos a celui mic, care face sa existe o lipsa de concordanta intre respiratie si inghitire. Astfel, diafragmul este iritat si in consecinta se formeaza sughitul.

Ce trebuie facut pentru a trata sughitul la bebelusi?

Sughitul il poate tine pe cel mic chiar si o zi intreaga, dar poate aparea si de mai multe ori pe zi. Atata timp can bebelusul nu este impiedicat sa doarma sau sa manance, nu exista motiv real de ingrijorare pentru parinti.

Atunci cand sughitul copilului dureaza prea mult sau il incomodeaza pe cel mic parintii pot utiliza cateva remedii naturale care il pot ajuta pe acesta.

  1.  Lingurita de apa sau lapte, putin lapte praf sau biberonul, il pot ajuta pe micut sa se linisteasca.

  2.  Schimbarea pozitiei copilului poate duce la incetarea sughitatului.
  3.  De asemenea, cand cel mic este luat in brate, se va liniti.
  4.  Mana calda pusa pe burtica micutului va genera caldura pentru relaxarea diafragmei si va duce la incetarea sughitului.
  5.  Masarea celui mic pe spate este o alta modalitate prin care micutul se va relaxa.

Cele mai folosite remedii naturiste include semintele de anson si carminativul, ambele continand ingrediente naturale pentru oprirea sughitatului.

De la caz la caz, sughitul poate dura de la un minut la o jumatate de ora sau chiar o ora fara ca cel mic sa fie afectat. Acesta va trece de la sine, fara nici un tratament, pe masura ce organismul celui mic se dezvolta.

Pentru a evita sughitul este indicat ca bebelusul sa fie hranit inainte sa devina agitat. Atmosfera trebuie sa fie calma si relaxanta pentru copil atunci cand acesta mananca. Biberonul trebuie verificat pentru ca cel mic sa nu inghita prea mult aer. La sfarsitul mesei, cel mic trebuie asezat pe umar si batut pe spate.

In cazul in care reprizele de sughit ale bebelusului sunt foarte dese, duc la agitarea celui mic sau sunt insotite de voma, este recomandat ca parintii sa ceara sfatul unui medic.

Desigur, acest lucru este necesar si atunci cand cel mic devine visibil iritat de sughitatul excesiv.