Categorii

Dupa Varsta

Promotii

Newsletter

Nu rata Ofertele Noastre la Jucarii pentru Bebelusi ( 0-3 Ani)-Click Aici

Incepand cu varsta de doar cateva luni cel mic dezvolta o legatura speciala cu una dintre jucariile sale. Acesta jucarie poate fi aleasa de cel mic chiar incepand cu varsta de 8-9 luni, desi in multe cazuri copilul dezvolta atasament fata de o jucarie anume chiar mai repede.

Chiar de la aceasta varsta parintii pot observa ca micutul refuza sa adoarma sau nu se opreste din plans in lipsa acestei jucarii.

Cine alege jucaria preferata de cel mic?

Fara exceptie, micutul va fi cel care va decide care este jucaria sa favorita. Parintii nu au nici un cuvant de spus in ceea ce priveste alegerea acestei jucarii speciale, deci decizia este doar a celui mic.

Normal, specialistii spun ca parintii pot influenta, intr-o oarecare masura, decizia celui mic prin achizitionarea unui anumit tip de jucarii.

Cei mai multi parinti prefera jucariile de plus deoarece sunt usor de intretinut, nu se strica repede si pot fi inlocuite cu usurinta.

De fapt, parintii sunt sfatuiti sa achizitioneze mai multe jucarii de acelasi tip pentru a putea inlocui jucaria preferata de cel mic, fara ca acesta sa isi dea seama. Pierderea jucariei favorite va crea o adevarata tragedie pentru copil, care va deveni de neconsolat in lipsa sa.

Aceasta jucarie va alina plansetele celui mic, il va ajuta sa treaca peste dorul de mama si va fi alaturi de el atunci cand nu poate sa doarma.

Micutul se simte in siguranta atunci cand are aceasta jucarie cu el, de aceea el nu trebuie desparit de jucaria sa preferata. Aceasta dependenta de o anumita jucarie este una cat se poate de normala, deci nu exista niciun motiv de ingrijorare pentru parinti.

Ce este de facut cand copilul pierde jucaria preferata?

Cei mici pot fi foarte neglijenti cu lucrurile lor. Tocmai de aceea pierderea jucariei preferate este ceva ce se poate intampla cu usurinta. In cazul in care cel mic pierde aceasta jucarie, parintii nu trebuie sa o inlocuiasca cu una similara, decat daca copilul nu isi da seama ca acest schimb a fost realizat.

In cazul in care parintii nu pot schimba jucaria celui mic, fara ca el sa realizeze ca aceasta a fost pierduta, cel mai bun lucru de facut este consolarea micutului prin oferirea unei jucarii noi pe care el insusi o va alege.

Chiar daca despartirea de jucaria sa favorita nu va fi una usoara, copilul va depasi acest moment si in scurt timp va alege o alta jucarie pe cel o va indragi la fel de mult.

Puternica legatura dintre cel mic si jucaria sa preferata dureaza pana la varsta de 6-7 ani. Exista cazuri in care legatura dureaza chiar mai mult, dar cel mai multi copii vor renunta la dependenta de aceasta jucarie atunci cand incep scoala.

Multi adulti pastreaza jucaria preferata a copilariei pentru totdeauna. Specialistii spun ca parintii nu ar trebui sa il forteze pe cel mic sa renunta la jucaria sa preferata, ci aceasta decizie este una pe care copilul o va lua singur, atunci cand va inlocui jucaria sa draga cu prieteni reali.

Micutul tau are o jucarie preferata?