Acest site foloseste cookie-uri. Prin navigarea pe acest site, iti exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citeste aici

Ultimele Stiri

imitatia

Nu rata Ofertele Noastre la Jucarii pentru Bebelusi ( 0-3 Ani)-Click Aici

Inca din primele luni de viata, cel mic va invata tot mai multe despre lucrurile ce se afla in jurul sau. De fapt, una dintre principalele modalitati prin care cel mic invata este imitatia.

Imitatia apare de la varsta de bebelus si se manifesta pe o perioada destul de indelungata de timp, pana in copilaria tarzie.

Cu ajutorul imitatiei, copilul invata sa descopere mediul inconjurator, dar si oamenii din jurul sau. Spre exemplu, cel mic invata sa manance cu ajutorul acestei arte a imitatiei.

 

Aceasta este modalitatea prin care micutul tau va sti sa tina o lingura in mana. Cum sa foloseasca un pix, cum sa mearga, cum sa se imbrace, cum sa foloseasca baia, toate aceste lucruri vor fi invatate de copil in timp, cu ajutorul imitatiei.
 
Ce este imitatia?
Cel mai probabil l-ai observat pe bebelusul tau incercand sa imite anumite gesturi pe care le faci. Copiii analizeaza si observa lumea din jurul lor, dar nu pot invata decat prin tentativa de a realiza ei singuri anumite gesturi. La bebelus, tentativele de imitare includ si realizarea primilor pasi, dar si imitarea anumitor expresii ale fetei.


Ce trebuie sa stii?
Parintii au un rol crucial in dezvoltarea celui mic. De aceea, trebuie sa ai grija cum te porti cu micutul tau. Felul in care actionezi sau vorbesti in fata micutului are un impact deosebit asupra dezvoltarii sale. De la tine, copilul va invata o serie de abilitati si comportamente.

Pe masura ce copilul tau creste, va invata observand felul in care parintii se poarta cu cei din jur, felul in care vorbesc sau felul in care desfasoara activitati zilnice. Copilul va incerca sa experimenteze el insusi cu ajutorul diverselor obiecte pe care le are la dispozitie.


Mama si tata sunt cei mai importanti profesori ai celui mic, mai ales in prima parte a vietii. De aceea, parintii trebuie sa se comporte ireprosabil in prezenta copilului. Doar astfel cel mic va dezvolta deprinderi sanatoase, devenind un adult echilibrat.

Desigur, poti observa in comportamentul micutului tau ca el nu imita toate actiunile tale. Copilul va selecta o parte din activitatile si comportamentele pe care le observa. De la batutul din palme sau zambet la primii pasi, copilul imita.


Ce invata cel mic prin imitatie?
Bebelusul imita pentru a invata. Aceasta contribuie la dezvoltarea micutului din punct de vedere fizic, dar si la imbunatatirea coordonarii. Constientizarea sa, ca o personalitate distictinca, rezulta de asemenea din technica micutului de a invata cu ajutorul imitatiei.

 

Mai mult decat atat, cel mic va rosti primele cuvinte tot din incercarea de a imita. Micutul va spune cuvinte pe care le aude frecvent. Unii specialisti spun ca daca parintii sunt atenti vor observa ca efortul celui mic de a pronunta ceva se va asemana cu ritmul de vorbire al mamei.


Bunele maniere sunt invatate de cel mic tot prin imitatie. Deci, daca comportamentul tau este unul pe care doresti sa il vezi la cel mic, poti sa fi sigura ca asta va invata.


La fel cum cel mic iti imita gesturile, si tu ii poti imita pe el. Specialistii spun ca astfel se consolideaza relatia parintiilor cu cel mic.