Categorii

Dupa Varsta

Promotii

  • Papusa Sofia
    22,00 lei 18,00 lei Nu mai este in stoc

    save -4,00 lei

Newsletter

Nu rata Ofertele Noastre la Jucarii pentru Bebelusi ( 0-3 Ani)-Click Aici

Dupa implinirea varstei de un an copilul devine deosebit de activ. Multi copii au facut deja primii pasi pana la aceasta varsta, deci devin mai mobili si in consecinta mult mai activi.

Cand micutul tau a implinit un an trebuie sa devi mai atenta la supravegherea sa. Aceasta este varsta explorarii pentru cel mic, care este extrem de curios. Copilul va incerca sa cerceteze si sa analizeze totul in jurul sau.

Intre 12 si 18 luni copilul poate desfasura o serie de activitati. Sistemul nervos al celui mic este suficient de dezvoltat pentru ca acesta sa poata desfasura miscari sigure. Micutul poate chiar tine in mana tacmurile sau creioanele de colorat.

Explorarea lumii

Dupa implinirea primului anisor de viata, copilul este fascinat de orice lucru nou din jurul sau. Cel mic cauta sa experimenteze cat mai multe lucruri noi, cauta sa gaseasca el insusi raspunsuri si incearca sa afle ce se intampla daca face anumite lucruri.

De aceea, copilul arunca obiecte, trage de ele sau chiar le strica: pentru a afla ce se intampla.

Memoria copilului este in plina dezvoltare, iar pentru a invata cel mic are nevoie de exercitiu. Parintii trebuie sa aiba deosebit de multa rabdare cu micutul lor si trebuie sa inteleaga ca aruncatul diverselor obiecte din jurul sau nu este ceva ce copilul face cu rautate, ci este o actiune prin care cel mic invata.

Este important ca parintii sa inteleaga ca anumite lucruri nu le pot fi explicate celor mici incat ei sa inteleaga singuri. De aceea, copiii trebuie lasati sa invete anumite lucruri prin diversele experimente pe care le fac.

lego cisternaJocuri si jucarii

Unele jocuri si jucarii il pot ajuta pe cel mic sa isi stimuleze creativitatea si inteligenta. Jocurile cu piese, precum cele de tip lego sau cuburile, sunt perfecte pentru copilul care a implinit un an.

Jucariile pentru impins sunt si ele recomandate, avand rolul de a stimula dezvoltarea sistemului osos al celui mic.

 

Jocurile ce presupun sortarea anumitor obiecte, cele ce presupun organizarea sau imprastirea lor pot de asemenea fi preferate de cei mici.

tir de jucarie

Mingile, creioanele de colorat, vehiculele de jucarie, precum si cartile de imagini sunt recomandate pentru cei mici. Mingile il vor ajuta pe copil sa descopere un joc amuzant, dar care presupune si miscare. Jocul cu mingea in aer liber este deosebit de important pentru dezvoltarea micutului.

Cartile cu imagini sau povesti prind un nou inteles pentru micutul tau, care se poate chiar indragosti de o anumita poveste. Multi copii au o poveste preferata, care trebuie sa ii fie citita in repetate randuri, pana cand cel mic recunoaste fiecare imagine si fiecare pas al povestirii.

Pe masura ce creste, copilul se dezvolta. In primii ani de viata dezvoltarea si invatarea pot rezulta din joc. Copilul adora sa intrebe si sa descopere anumite lucruri singur, fiind dominat de curiozitate. Totul in jurul sau va fi explorat de cel mic, care nu va mai sta locului pe masura ce invata sa mearga. Cel mai bun lucru de facut este sa il ajuti pe micutului tau sa descopere lumea intr-un mod sigur si placut.