Categorii

Dupa Varsta

Promotii

Newsletter

 Nu rata Ofertele Noastre la Jucarii  ( 3-5 Ani)-Click Aici

Gradinita este o lume cu totul noua pentru copilul tau. Micutul poate fi chiar speriat de momentul cand va merge pentru prima data la gradinita. Copilul poate incepe aceasta perioada din viata lui de la varsta de 2, 3 sau 4 ani.

Desigur, in functie de decizia parintiilor, aceasta varsta poate fi chiar mai mare. Pana sa inceapa gradinita singurul contact al copilului cu ati copii are loc in parc, in mediul de joaca.

Desigur, din acest punct de vedere trecerea la gradinita devine un moment si mai important pentru cel mic. Pentru cei mai multi copii inseamna schimbarea mediului familial cu un mediu total necunoscut.

gradinita

 


Schimbarea

Daca cel mic sa va adapta usor sau greu la acest mediu nou va depinde de cativa factori caracteristici fiecarui copil in parte.

Spre exemplu, specialistii spun ca daca micutul tau este destul de curios, gradinita va fi un mediu placut pentru acesta. Acest loc ii va oferi copilului posibilitatea de a descoperi o serie de jocuri noi, de a socializa cu alti copii, dar si de a primi raspuns la toate intrebarile pe care le are. Unii copii sunt chiar incantati sa mearga la gradinita.

Specialistii spun ca cel mic simte daca atitudinea mamei sale, sau a familiei in general, fata de acest mediu este una pozitiva sau nu. Aceasta se va trasmite copilului.

Asadar, daca consideri ca gradinita nu este ceva benefic micutului tau, ca acesta s-ar putea imbolnavi aici sau ca nu este ingrijit bine, cel mai probabil micutul tau va simti acest lucru si va considera si el ca gradinita nu este ceva pozitiv, dezvoltand o aversiune fata de acest mediu.

Pregatirea pentru gradinita

Pregatirea celui mic pentru aceasta schimbare in viata sa trebuie realizata in timp. Cel mic trebuie sa inteleaga ce inseamna mersul la gradinita, care va fi programul sau, dar si faptul ca mama nu va mai fi alaturi de el intreaga zi. Pentru multi copii despartirea de mama este un moment extrem de dificil.

Din timp, mama trebuie sa ii povesteasca micutului ei despre farmecul acestei perioade, trebuie sa il duca la cumparaturi sa ii ia toate lucrurile necesare, dar si sa il pregateasca pe micut prin a ii spune ce frumos si distractiv poate fi la gradinita.

Parintii trebuie sa il incurajeze pe cel mic sa puna cat mai multe intrebari despre gradintita si aceasta trecere catre o noua perioada in viata sa. Jocul de-a gradinita este extrem de util in a il ajuta pe cel mic sa cunoasca aceasta lume. Mama joaca rolul educatoarei.

Prezenta altor copii poate ajuta. In orice caz, contactul prin joc cu gradinita il va face pe cel mic sa aiba mai putina teama fata de aceasta trecere.

Pentru a face acest mediu mai familial, unii copii iau jucaria preferata cu ei atunci cand merg la gradinita, pentru a nu le fi teama.

Educatoarea trebuie sa inteleaga acest lucru, precum si faptul ca micutului ii va lua o perioada de timp pana se va obisnui cu aceasta lume.

Comunicarea dintre adult si copil poate face trecerea catre gradinita mai usoara. Desigur, stimularea abilitatiilor sale prin joc, de la o varsta frageda, va ajuta copilul sa fie pregatit pentru inceperea gradinitei.