Categorii

Dupa Varsta

Promotii

  • Masina Sport
    28,00 lei 24,00 lei Nu mai este in stoc

    save -4,00 lei

Newsletter

Una dintre cele mai importante abilitati pe care cel mic trebuie sa le dezvolte este invatatul sa scrie si sa citeasca. Pentru aceasta micutul necesita foarte mult exercitiu, iar parintii trebuie sa aiba rabdare pentru ca aceasta arta nu se poate invata de pe o zi pe alta.

La varsta prescolara copilul tine pixul in mana, poate folosi creioanele de colorat cu usurinta si devine capabil sa scrie primele litere sau cifre. Totusi, pana cand va reusi sa scrie, cel mic va tinde sa mazgaleasca tot.

 

Specialistii spun ca inainte ca cel mic sa invete sa scrie, trebuie sa cunoasca cifrele si alfabetul. Nu trebuie doar sa stie sa spuna alfabetul si sa numere de la 0 la 9, ci copilul trebuie sa recunoasca cifre si litere in diverse contexte. Exista o serie de jucarii distractive care il pot ajuta pe micut sa recunoasca sau sa invete sa foloseasca cifrele si literele. Copilul trebuie obisnuit cu acestea si ajutat sa le recunoasca si pe strada, in carti sau chiar la televizor.

 

Cele mai populare jucarii pe care cel mic le poate folosi sunt cuburile cu cifre si litere, cartonasele, magnetii de frigider, precum si orice alt obiect ce are imprimat astfel de simboluri. Mai mult decat atat, copilul trebuie incurajat sa foloseasca alfabetul cat mai des in activitatile sale zilnice. Pune-l pe micutul tau sa isi scrie numele, sa scrie mama sau sa scrie numele altor persoane din familie. Scrie tu si arata-i celui mic ce faci. Cu siguranta va incerca sa te imite, distrandu-se grozav. Mai mult, o serie de jucarii interactive precum Creionul Fermecat, il pot ajuta pe cel mic sa invete o serie de lucruri noi. 

 

Pe langa jucariile ce contin cifre sau litere, copilul poate descoperi aceste doua lucruri esentiale cu ajutorul cartilor de colorat. Cartile de colorat il vor binedispune pe cel mic, care nici nu va realiza ca invata in acelasi timp. Colorarea diverselor forme, litere sau cifre, il va ajuta sa devina mai familiar cu acestea. Cartile ce presupun unirea punctelor pentru a forma o litera sau cifra il vor ajuta pe micut sa contureze cu mai multa usurinta forma acestora.

Scrisul in nisip sau joaca cu plastilina sunt alte activitati pe care cel mic le adora si care il vor ajuta sa isi dezvolte abilitatile de a scrie. Inca de la inceput plastilina este atragatoare pentru copil. Cu ajutorul ei copilul va modela cuvinte sau va scrie numere. Copilul poate modela din plastila un nume, dar poate realiza si o operatie simpla de adunare. 

 

Scrie cu micutul tau intr-un caiet fiecare activitate deosebita pe care o faceti impreuna. Nu uita ca cel mic inca invata prin imitatie si va vrea sa faca el singur acest lucru. Ajuta-l sa contureze forma literelor si a cuvintelor, pentru a scrie el insusi in caietul vostru de joaca. Scrie impreuna cu el si incurajeaza-l sa puna totul pe hartie. Puteti face chiar un concurs care dintre voi scrie mai repede in caietul respectiv in fiecare zi, pentru a il stimula pe cel mic. Cel care castiga poate fi premiat.

Cel mic poate invata cu usurinta sa scrie si sa citeasca prin intermediul jocurilor distractive. Atunci cand te joci cu el, copilul va deveni si mai fericit, facand astfel invatatul o activitate cat se poate de placuta pentru copil.