Acest site foloseste cookie-uri. Prin navigarea pe acest site, iti exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citeste aici

Ultimele Stiri

ce plang bebelusii

 Nu rata Ofertele Noastre la Jucarii pentru Bebelusi ( 0-3 Ani)-Click Aici

Una dintre cele mai frecvente probleme ale parintilor este plansul la bebelusi. Dar, orice parinte trebuie sa inteleaga ca toti bebelusii plang si acest lucru nu poate fi evitat in niciun fel.

Plansul este in primele saptamani de viata singurul mod in care micutul poate comunica cu parintii sai. Bebelusul plange cand ii este teama, cand ii este foame sau cand are o durere. In timp vei invata care sunt nevoile celui mic si vei stii cum sa reactionezi de fiecare data cand micutul tau plange.

1. Foamea

Desigur, cea mai comuna cauza a plansului la bebelusi este foamea. Copilul plange atunci cand vrea sa fie hranit, dar nu numai. De cele mai multe ori comportamentul celui mic atunci cand ii este foame implica mai mult decat simplul planset. Copilul se foieste, sa intoarce dupa sanul mamei si face galagie si cand este tinut in brate. Unii copii se opresc din plans doar atunci cand sunt satui.

2. Temperatura nepotrivita

Determinarea celei mai potrivite temperaturi pentru cel mic este cat se poate de dificila pentru parinti. Copilul te va anunta prin plansetul sau atunci cand ii este cald sau frig. Tine minte ca in primele luni de viata copii trebuie sa fie infasati in ceva calduros.

3. Scutecul murdar

Cei mai multi copii plang atunci cand trebuie schimbati. Totusi, exista si cazuri cand cei mici nu sunt deloc deranjati de un scutec murdar. Cel mai bine este sa verifici daca aceasta este cauza pentru care micutul tau este vizibil iritat.

4. Nevoia de a fi tinut in brate

Copiii de orice varsta, dar mai ales bebelusii, au nevoie de afectiune. Le place sa fie tinuti in brate si le place prezenta parintilor. Unii copii au nevoie de foarte multa atentie, asa ca plang ori de cate ori sunt singuri. In consecinta, bebelusul poate plange doar din simpla dorinta de a fi tinut in brate.

5. Oboseala sau boala

Copilul poate plange si atunci cand este obosit. Mult zgomot, vizite sau agitatia ii pot obosi deosebit de tare pe cel mic, care plange pana cand se afla intr-un loc linistit, unde adoarme. Mamicile trebuie sa isi tina puiutul in brate pentru a il calma.

Desigur, exista si situatii in care bebelusul plange pentru ca este bolnav. Cand nimic nu il linisteste pe cel mic, trebuie sa ii verifici temperatura. Totusi, de cele mai multe ori plansetul unui bebelus bolnav este diferit, fiind simplu de deosebit.

Desigur, exista si situatii in care bebelusii plang fara nici un motiv. Specialistii spun ca plimbatul prin casa in bratele mamei, muzica, suzeta sau masajul pe spate ori pe burtica ii poate linisti pe puiutul tau. Plansetul celui mic poate fi extrem de stresant pentru parinti, mai ales pentru mamicile care sunt deosebit de ingrijorate, nestiind cum sa il calmeze pe cel mic.

Daca nimic nu pare sa functioneze si cel mic este perfect sanatos, specialistii spun ca poti lasa bebelusul sa planga o vreme in patutul sau. Cel mic nu va pati nimic daca plange putin si va depasi aceasta faza singur, care poate face parte din dezvoltarea sa.