Acest site foloseste cookie-uri. Prin navigarea pe acest site, iti exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citeste aici

Ultimele Stiri

 Nu rata Ofertele Noastre la Jucarii pentru Bebelusi ( 0-3 Ani)-Click Aici

Prima luna din viata micutului tau este cu siguranta cea mai importanta. Acum cel mic se obisnuieste si se adapteaza la noul mediu, iar parintii invata sa il ingrijeasca.

Una dintre cele mai intalnite probleme in aceasta perioada este problema legata de somnul la copii nou-nascuti. Cand bebelusul are probleme cu somnul, devine iritat si extrem de nelinistit.

Copii ce au astfel de probleme nu adorm imediat si se trezesc de regula in timpul noptii.

Bebelusii au nevoie de foarte mult somn. Aceasta este modalitatea prin care micutul se adapteaza la noua sa viata. In fapt, in primele zile de viata cel mic doarme aproape tot timpul, fiind treaz doar in jur de o ora pe zi.

La inceput cel mic se trezeste plangand. In cele mai multe cazuri aceasta se intampla pentru ca bebelui ii este foame.

Trebuie sa reactionati imediat la plansul celui mic. Daca copilul plange pana cand oboseste, va avea un somn agitat. Nu trebuie sa va fie frica sa il luati in brate atunci cand se simte nelinistit. Copii au nevoie de protectie tot timpul. Chiar de la varsta de 6 luni, cel mic poate dezvolta teama de a ramane singur.

Cea mai mare provocare pentru parinti in primul an de viata al bebelusului este sa stie ce anume si cand cel mic are nevoie.

Stabilirea unui program de somn inca din primele doua luni pe care micutul le petrece acasa poate fi chiar cruciala. Mamicile sunt sfatuite sa incerce sa il invete pe micut cu acest program pe cat de mult posibil. In primele trei luni de viata cel mic va dormi in jur de 15 ore. Incepand cu varsta de 6 luni programul de somn se reduce la 14 ore, iar de la 12 luni cel mic va dormi putin peste 13 ore. De la doi ani, somnul va dura 11-12 ore.

Totusi, este important ca parintii sa stie ca fiecare copil este unic. Deci, fiecare micut va avea propriul sau program de somn. Unii copii vor avea nevoie de mai putine ore de somn, altii de mai multe.

 

Exista cateva indicii ce arata ca micutul tau nu doarme suficient sau somnul sau nu este unul odihnitor.

  • Micutul adoarme cand merge cu masina;
  • Cel mic pare extenuat;
  • Plange si este morocanos in timpul zilei;
  • Trebuie sa il trezesti pe cel mic in fiecare dimineata;
  • Adoarme mai devreme sau doarme mai mult seara.

Somnul in timpul zilei este deosebit de important pentru bebelusi. Totusi, pe masura ce copilul creste reprizele de somn trebuie transformate intr-o singura perioada a somnului, normal pe timpul noptii. Asigura-te ca micutul tau are un mediu relaxant si placut pentru somn.

Camera sa trebuie sa fie comfortabila, intunecata si linistita, iar temperatura trebuie sa fie potrivita. Pentru primele sase luni, pozitia recomandata a somnului este pe spate. In patutul micutului nu trebuie lasata nicio jucarie sau obiect in primele saptamani.

Tine minte ca exista o serie de probleme ce pot afecta somnul bebelusului. Colici, nerespectarea programului de somn, frigul, eruptia dintilor, sau programul nepotrivit de masa, pot cauza probleme ale somnului.

Daca apar alte simptome sau aceste probleme persista, parintii sunt sfatuiti sa ceara sfatul unui medic pediatru.