Categorii

Dupa Varsta

Promotii

Newsletter

Povesti pentru copii

 Nu rata Ofertele Noastre la Jucarii pentru Bebelusi ( 0-3 Ani)-Click Aici

Literatura pentru copii este extrem de vasta in zilele noastre. Aceasta nu se adreseaza doar micutilor, ci si copiilor mai maricei. Orice copil indrageste povestile cu printi, printese sau zane.

Mai mult decat atat, aceste povesti au rolul de a stimula educatia si imaginatia celui mic, care invata sa descopere lumea minunata a cartilor.

Povestile ii permit micutului sa patrunda intr-un univers fantastic, plin de mistere si cat se poate de fascinant. In consecinta, povestile ii ajuta pe cei mici sa isi dezvolte limbajul, dar si sa isi imbogateasca imaginatia.

Mai mult, specialistii spun ca povestile cu zane, printese, printi sau eroi ii ajuta pe cei mici sa creasca frumos. Citirea unei povesti poate fi un moment deosebit de relaxant pentru cel mic. Il va ajuta pe bebe sa invete mai multe despre lume, dar si sa gandeasca de unul singur.

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care cei mici le invata din povestile cu zane, eroi sau monstrii este diferenta dintre bine si rau. In basme, binele invinge intotdeauna. Cel mic va dobandi deprinderi in ceea ce priveste realizarea unor judecati de valoare, precum si exprimarea proprilor sentimente intr-un mod simplu.

Micutul poate invata ce inseamna prietenia si care sunt aspectele pozitive ale vietii. Mai mult, cu ajutorul personajelor de poveste micutul va reusi chiar sa isi depaseasca anumite temeri si fobii.

Alba ca zapadaConceptele de bine si rau in povesti si basme

Binele si raul sunt doua concepte pe care cel mic ar trebui sa le invete inca din primii anisori de viata. Copilul trebuie sa inteleaga ca exista anumite reguli si conduite ce se aplica in orice societate. Aceste reguli trebuiesc respectate deoarece in lipsa lor nici o societate nu poate functiona.

Micutul va intelege ca atunci cand cineva nu respecta aceste reguli de conduita, devine personajul negativ, precum cel din poveste. In consecinta, micutul intelege ca personajul negativ intotdeauna sufera consecintele faptelor sale.


Povestile il vor face pe cel mic sa isi doreasca sa fie el insusi personajul pozitiv. Mereu in povesti exista o cale catre un final fericit, nu conteaza cate obstacole eroul principal intalneste pe drumul sau. Normal, de fiecare data personajul negativ are de pierdut.

Zana flutureOfera-i celui mic o jucarie care il va aduce mai aproape de aceasta lume mirifica. Spre exempu, un set de papusi tematice il vor ajuta pe micut sa indrageasca si mai mult povestile cu zane. Zanele ajuta eroul principal atunci cand acesta are nevoie.

Pe de alta parte, daca povestea preferata a micutului este Alba ca Zapada sau Cenusareasa, ofera-i celui mic o jucarie pe care o va adora.

Copii invata atunci cand citesc o poveste, fara exceptie. Cei mici incep sa inteleaga anumite sentimente, isi folosesc imaginatia, isi imbunatatesc vocabularul si patrund intr-o lume mirifica. Cititul este de asemenea o activitate relaxanta pentru cei mici.

Cartile pe care micutii le citesc si personajele pe care le descopera in aceste povesti ii ajuta sa invete anumite concepte esentiale in viata. Mamicile sigur vor aprecia ajutorul cartilor in ceea ce priveste definirea diferentei intre bine si rau, care cu siguranta nu este usor de explicat in cuvinte.