Acest site foloseste cookie-uri. Prin navigarea pe acest site, iti exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citeste aici

Ultimele Stiri

Desigur, venirea celui mic in casa noua este un moment cu adevarat special pentru intreaga familie. Totusi, in primele luni de viata cel mic petrece mare parte a timpului dormind.

siguranta bebelusuluiDesigur, in patutul sau, micutul este cat se poate de in siguranta. Pe masura ce copilul creste, el va incepe sa dispuna de tot mai multa mobilitate si va deveni cat se poate de curios.

Deci, cel mic va incepe sa exploreze intreaga casa. Odata ce micutul incepe sa mearga, trebuie sa fi absolut sigura ca acesta dispune de o protectie deosebita, nu conteaza ce doreste sa exploreze prin casa.

Pe masura ce mobilitatea celui mic creste, acesta va incepe sa mearga de-a busilea si va face apoi primii pasi. Micutul va dori sa devina cat mai independent, va fi plin de curiozitate si va inspecta fiecare lucru din jurul sau.

Desigur, pentru a putea cunoaste mediul din jurul sau, cel mic are nevoie de ajutorul parintilor. Cu siguranta, inca exista o serie de pericole pentru cel mic in casa, de aceea parintii sunt sfatuiti sa inceapa din timp pregatirea acesteia.

Micutul trebuie supravegheat constant.

Mai jos poti descoperi o lista a celor mai comune pericole in casa pentru cel mic.

1. Bucataria

Bucataria este fara indoiala locul in care micutul tau va intalni cele mai multe pericole. De aceea, copilul nu trebuie niciodata lasat nesupraveghat in bucatarie.

Micutul trebuie asezat intr-un scaun sigur atunci cand se afla in aceasta camera plina de pericole. Niciodata scaunelul nu trebuie plasat in apropiera aragazului, a oalelor fierbinti, aparatelor electrice sau obiectelor periculoase.

Toate aceste obiecte pot reprezenta un potential risc de accidentare pentru cel mic. Cel mai bun lucru de facut este sa pui scaunul celui mic cat mai departe de orice lucru pe care acesta il poate prinde sau trage.

2. Baia

La fel ca bucataria, baia este un loc in care micutul nu trebuie lasat singur. Atunci cand se afla in baie, gresia alunecoasa trebuie acoperita, pentru a evita riscul de accidentare.

Orice substanta, dezinfectant, produsele de curatare sau medicamentele, trebuie puse in locuri inaccesibile pentru cel mic.

Mai mult decat atat, in cosul de gunoi nu trebuie sa arunci obiecte care l-ar putea rani pe bebe, precum lame. Desigur, trebuie sa ai grija ca fiecare loc in care micutul tau ajunge este sigur. Foloseste covorase antiderapante pentru baie pentru a fi sigura ca micutul nu o sa se accidenteze.

3. Restul casei

Desi multi parinti pregatesc camera celui mic chiar inainte de venirea acestuia acasa, momentul pregatirii restului casei este de obicei amanat. Totusi, este important de stiut ca primul an trece foarte repede si bebelusul va incepe sa exploreze intreaga casa.

Toate prizele trebuie securizate cu aparatori speciali, colturile mobilei, cablurile, draperiile sau orice ascutit si alunecos trebuie securizat pentru siguranta celui mic.

Produse, plante, substante, medicamente, obiecte decorative de sticla sau metal, pantofi, toate aceste obiecte trebuie plasante intr-un loc inaccesibil celui mic. Sertarele trebuie si ele securizate.

Incearca sa ascunzi orice obiect la care cel mic poate ajunge si fi sigura ca nu se va rani atunci cand cade.

Orice poate reprezenta un potential pericol pentru cel mic, de aceea este bine sa pregatesti intreaga casa pentru venirea sa, din timp. Important este sa fi sigura ca bebelusul poate explora in siguranta casa, fara sa te temi de riscul unui accident.