Acest site foloseste cookie-uri. Prin navigarea pe acest site, iti exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citeste aici

Ultimele Stiri

 Nu rata Promotiile Noastre la Jucarii  ( 0-5 Ani)-Click Aici

Relatia dintre mama si bebe incepe in timpul sarcinii si devine deosebit de puternica imediat dupa nastere.

Aceasta relatie este bazata pe un atasament neconditionat, special, care apare atat din partea mamei, cat si a celui mic.

Inca de la nastere, mama devine cea mai importanta persoana din viata micutului. Relatia acestuia cu mama este de fapt un element cu influenta deosebita asupra dezvoltarii ulterioare a micutului.

Copilul va dezvolta preferinte, comportamente si idei, in functie de comportamentul mamei, care il va modela pe cel al micutului.

Fatul simte tot ceea ce simte mama: emotii, suparari sau bucurii. Dupa nastere, bebele inca poate comunica cu cea care i-a dat viata, specialistii vorbind de existenta unui “cordon ombilical psihologic.

Ce este acesta si cum functioneaza este dificil de explicat de catre specialisti, dar ceea ce este cert e ca bebele poate sa simta starea sufleteasca a mamei.

Fatul si bebele dupa sarcina sunt foarte receptivi la sunete. Parinti sunt sfatuiti sa le citeasca, sa le cante sau sa le puna muzica pentru a ii calma.

Mama poate folosi aceleasi remedii cand are o zi care presupune mai multa agitatie. In primele zile de viata bebele va plange daca mama este suparata si va rade daca o vede bine dispusa.

Mama este persoana care este alaturi de el tot timpul si cu care bebelusul dezvolta o relatie cat se poate de stransa. Copilul va simti daca mama este suparata, chiar daca aceasta zambeste. Desi pare greu de explicat, micutul are propriul sau mod de a percepe lumea din jurul sau.

Mamicile sunt sfatuite sa priveasca cu optimism orice situatie si sa incerce sa vada partea buna a oricarui lucru, de dragul micutului. In consecinta, cel mic nu va simti perioadele de cadere psihlogica a mamei si va fi mai calm si mai linistit.

In cazul in care mama este nervoasa sau agitata, este bine sa lase pe altcineva sa il schimbe pe cel mic sau sa il hraneasca. Copilul va incepe sa planga si va fi greu de linistit, agitandu-se si el daca mama nu are o stare potrivita.

Pe masura ce creste, copilul va deveni mai independent de mama, insa legatura dintre cei doi este una care dureaza pe tot restul vietii. Daca copilul este bolnav sau obosit, mama va stii ce sa faca si cum sa il trateze.

Orice problema sau dorinta pe care cel mic o are va fi spusa mamei, care este persoana cea mai importanta pentru cel mic.

Desigur, copii pot dezvolta un atasament fata de tata, la fel de puternic, acest lucru fiind cat se poate de normal si dezirabil.

Nu doar bebele se lasa influentat de starea sufleteasca a mamei, ci si mama simte cand ceva nu este in regula cu micutul ei. Unii specialisti spun ca principiul pe care aceasta relatie functioneaza este cel al telepatiei.

Relatia mama copil este greu de explicat. Atingerea si caldura mamei este simtita de copil, la fel cum starea micutului este simtita de mama.

Atasamentul si relatia dintre cei doi este unic si dureaza o viata intreaga.  Un copil este cu adevarat o minune in viata oricarei persoane si este rolul parintilor sa il ajute sa descopere lumea.